La teatru (8): Kabaret


Kabaret este o coproductie intre Opera NAtionala Bucuresti, Teatrul Nottara si Opera Nationala Iasi, spectacol ce l-am vazut in weekend la Nottara, cu toate ca se jucase cu o saptamana inainte la Iasi.
Kabaret este un spectacol de teatru-dans semnat de Yvette Bozsik, din UNgaria. Coregrafia se bazeaza pe filme mute, pe personaje puternice si dramatice si readuce la viata cabaretul german al anilor '20-'30.. In atmosfera este introdus grotescul si lumea in declin, pe fundalul muzical.
Spectacolul ofera sansa exprimarii prin actorie si prin dans, realizand descrierea unei atmosfere trecute si, totodata, actuale: lumea suprarealista a cabaretului. Viata este aratata, in acest spatiu straniu, fara moarte, fara singuratate si fara boli. Nu in ultimul rand, timpul trece si, cum primavara se transforma in vara, si cum toamna se transforma in iarna, stilul grotesc al coregrafiei se transforma si el intr-unul melancolic si trist.

Eu am mers la spectacol pentru Alexandra Timofte, ce este o prietena din copilarie, acttrita la Nottara si interpreta Crizei la Divertis (:D) si pentru Beatrice Rancea, pe care o admir foarte mult. A foat ingrozitor de frig si nu m-am asteptat sa fie un teatru muzical bazat pe fim mut. Adica sa se auda o muzica ca din fundul gradinii, la un patetofon vechi iar actorii sa danseze si sa faca playback pe fundal. Muzica era in germana si nu puteam sa fac legatura intre versuri si dans. Asa ca nu am sunat-o inca pe Alexandra sa o felicit pentru ca nu stiu inca ce sa-i zic.
A fost interesant sa merg la Nottara, dar data viitoare cand ajung in Bucuresti vreau sa merg la Revista.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare