Strumfii!


Acum câteva minute am auzit o știre legată de ștumfi. Ieri creatorul celebrelor desene animate a fost aniversat prin frash-mob-uri echipați în celebrele caractere albastre realizându-se un nou record mondial.
Desenele animate cu celebrii pitici albaștri au fost creați în Belgia în 1953 sub numele de Les Schtroumpfs. Desenele au atins cote mari de popularitate așa că în 1981 postul american de televiziune NBC a început să le ruleze sub numele de The Smurfs. Desenele vor avea parte de prima ecranizare de la Hollywood, la anul când va aparea un film 3d.

Am ținut neaprat sa scriu acest articol pentru că stiu o droaie de persoane care dacă povesteam ceva legat de strumfi îmi spuneau: "Smurfs, nu strumfi, așa se spune. Sună ciudat tradus așa aiurea în română". Oameni buni numele serialului e Les Schtroumpfs (penturu că desenele sunt belgiene si belgienii vorbesc în franceză!), deci strumfi sună mult mai legat de numele real decât smurfs. Așa că lăsați-ma cu englezismele voastre.
Pe curând...

Comentarii

  1. Cealaltă Ancuţă26 iunie, 2011

    Bun articol... Am întâlnit şi eu problema asta, pe când eram micuţă aşa auzeam la tv şi aşa m-au învăţat părinţii mei că se spune: ştrumfi. Ce-i drept nu ştiam că-s belgiene dar ştiam că nu provin de la englezi sau americani.

    RăspundețiȘtergere
  2. si am fost finut ca nu am dat nume ca m-am enervat maxim cand m-a corecta acum vreo cativa ani. Dar mereu uitasem ca verific, pana cand am auzit stirea dimineata

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare