Supa de naut

A inceput postul si de foarte multe ori ne gandim ce sa mai mancam. Daca sunteti in pana de inspiratie si va plac gusturile orientale, va propun o supa de naut, inventie propie, ce are la baza o supa de naut greceasca. 
De cu seara se pune la inmuiat nautul ( jumatate de kilogram) in apa cu bicarbonat. A doua zi, se clateste in cateva ape si se freaca usor in mana, pentru a desprinde din pielitele boabelor. Se pune la fiert in apa, timp de 15 minute, de cand incepe sa fiarba, timp in care se spumuieste si se strang cojile ce se ridica la suprafata. Se schimba apa, adica se strecoara, se spala cu un jet fierbinte si se pune din nou, in apa fierbinte, cat sa le cuprinda, cu o ceapa mare, 3 catei de usturoi, busuioc, cucuma, sare si piper dupa gust. Se adauga apa fierbinte, atunci cand scade prea mult si se lasa la fiert, pana cand boabele se inmoaie.
Se stoarce o lamaie si la cantitatea de suc de lamaine se adauga o cantitate egala de ulei de masline. Se amesteca bine si se toarna amestecul pentru supa. Se mai lasa la fiert vreo 8 minute.
Pofta buna 

Comentarii

Postări populare