Pulpa in sos de bere si mancarica de cartofi cu smantana

Am revenit cu un articol culinar. Fiind in criza de mancare si bani am hotarat sa gatesc ceva.
Am ales ca fel principal pulpe de pui fara piele si desosate cu sos de bere si pe langa o mancarica de cartofi.Am pus puiul cu berea si cu sos de soia, condimente: boia dulce, condiment de pui sare si piper la macerat vreo doua ore. Apoi am pus puiul la cuptor timp de jumatate de ora timp in care am mai invartit puiul prin sos. Apoi am pus peste pui ardei, rosii si usturoi si am mai lasat inca 15 minute.Dupa cele 15 minute am adaugat restul de bere (am avut o doza de 500 ml) si am mai lasat la cuptor jumatate de ora.In paralel am facut cartofii. Reteta am luat-o de pe net si sincer nu sunt foarte mandru de ea.
Am pus la calit ceapa cu boia in ulei cu putina apa. Apoi dupa ce ceapa s-a calit am adaugat apa si faina iar cand a inceput sa cocloteasca am adaugat cartofii curatati si taiati cuburi..Am fiert cartofii in sosul ala gros cu greu si cand erau aproape gata am adaugat smantana. Si i-am mai lasat la fiert un pic.Pofta mare :D
Pe curand...

Comentarii

Postări populare