In lectura ta...

A trecut ceva timp de cand nu am mai scris. Nici nu prea am avut timp sau acces la net insa nu am simtit lipsa. M-am uitat la cateva seriale si am citit.
A trecut si nunta Marei si a lui Catalin, o nunta cu atat bun simt si frumos organizata, cum rar vezi. Niste frumosi ce s-au intins cat e plapuma de lunga si micile extravagante au fost de bun augur. Ma bucur pentru ei si le doresc, si aici, Casa de piatra!

In articolul asta nu vreau sa laud vreun mogul de presa, cum poate ca o sa vi se para, ci sa laud o initiativa si o carte. Cu toate ca nu inteleg de ce Voiculescu sau Vantu (care a si fost arestat acum cateva ore) sunt moguli si fratii Paunescu sau Dan Diaconescu, nu. Poate ca moguli sunt cei ce au ceva cu puterea iar cei ce o pupa in cur sunt buni pentru ca madam Pogea are unde sa apara la tv.
La mine in familie se cumpara Jurnalul Natioal de cand a aparut si am vazut cum a evoluat in timp, de la un simplu cotidian, la un taboid intelectual. Putin stiu ca Jurnalul a fost primul care a dat o carte la jar, razlet cate o carte cu curi de slabire sau cu reteta iar apoi Adevarul, un alt tabloid intelectual, a inceput colectia 100 de carti pe care trebuie sa le ai in biblioteca. La ceva timp a aparut colectia Biblioteca pentru toti, de la Jurnalul National, cu opere reprezentative ale literaturii romansesti si mii de oameni si-au inbogatit cultura cu carti ce costa cat un pachet de tigari, 11 lei. Campania de cultivare in masa a evoluat la Jurnalul si astfel a aparut Miscarea de Rezistenta iar de 16 saptamani a aparut Cartea de Buzunar. Unde gaseti o carte la 6 lei astazi? La Jurnalul, lunea. In aceasta colectie se afla carti reprezentative din literatura universala, carti usor de citit, tiparite intr-un format de buzunar.
De curand am citit primul titlu propus de aceasta colectie, Drumul spre inalta socetate de John Braine. John Braine este un scriitor englez, reprezentant al Tinerilor furiosii, nascut in 1922. Romanul sau de debut, Drumul spre inalta societate, a avut un succes rasunator si prezinta evolutia in societate a unui tarar contabil, fost pilot in timpul razboiului. Joe, protagonistul romanului se lupta intre dragostea pentru o femeie maritata si evoluctia sociala pe care i-o poate oferii o tanara care este indragostita de el. Despre mentalitatile din anii '50 si despre scarile sociale din Anglia puteti afla intr-o lectura placuta a acestui roman. Insa, daca nu va place sa cititi, puteti alege sa vedeti ecranizarea romanului, realizata in '59, ecranizare ce a castigat 2 premii Oscar.
Braine a scris si continuarea romanului, cinci ani mai tarziu, Viata in inalta socitate, roman ce plaseaza actiunea 10 ani mai tarziu decat finalul primului roman (carte pe care o citesc acum si se afla si ea in colectia Carte de Buzunar.). Si acest roman a fost ecranizat. Filmul insa nu are atata succes ca primul, insa evolutia personajelor este interesanta.
Cartile pot fi comandate de pe site-ul colectiei, insa transportul lor, prin cureriat este aprope cat trei carti, asa ca daca va hotarati sa comandati luati-va mai multe titluri ca sa nu simtit pretul de 15 lei al curierului.
Spor la lectura!
Pe curand...

Comentarii

Postări populare