Serile de film

Cum cateva saptamani am inceput o traditie in camin. In fiecare weekend, sambata sa duminica seara ne uitam la un film impreuna. De obicei ne adunam in camera la Satoshi pentru ca el are tv si e ecranul mai mare. Ideea a inceput de Hollowen cand am decis sa vedem The Ring (filmul ala cu cei care mureau la o saptamana dupa ce vedeau un filmulet) varianta americana si varainta originala, cea japoneza.





Apoi saptamana urmatoare am vazut The Grudge, varianta americana, si varianta originala, cea japoneza. Am descoperit ca japonezii sunt experti in filme de groaza, si americanii sunt experti in adaptarea lor.
A doua saptamana am vazut un film de groaza tailandez, numit Shutter. Mi s-a parut extraordinara ideea insa nu a fost prea infricosator.



Apoi am vazut un film romanesc pentru ca toata lumea ma intreba cum sunt filmele romanesti. Aveam in calculator "Buna, ce faci?" si chiar le-a placut.

Ultimul film vazut a fost Grave Encounter un film nou din 2011. Filmul e gen Brear Wich sau Paranormal Activity sau Quarantine (care apropos, e adaptarea unui film spaniol), adica e un film ce incearca sa para o poveste adevarata, fiind filmat cu camere neprofesionale. Povestea prezinta o echipa de vanatori de fantome ce fac o emisiune in cladiri bantuite, si experienta lor in una din locatii. Filmul merita vazut.

 Astept cu nerabdare urmatoarele propuneri.
Pe curand...

Comentarii

  1. Cauta varianta japoneza(cred) a filmului SHutter. Prima data pe asta l-am vazut, apoi a aparut si shutterul american

    RăspundețiȘtergere
  2. am vazut Shutter tailandez, cu un cuplu ce ce intorc de la o nunta si lovesc o tipa cu masina si fug de la locul accidentului...
    si apoi in poze, fata ei aparea distorsionata...
    tipa pe care o omorasera era de fapt fosta iubita a lui, o tocilata...
    E acelasi film? nu gasisem trailerul asera, sa il pun aici, insa il mai caut

    RăspundețiȘtergere
  3. am pus trailerul lui shutter pe care l-am vazut. e acelasi? exista si o varianta americana...? (ca daca e acelasi si exista o varianta americana, trebuie sa o vad)

    RăspundețiȘtergere
  4. Horea, asta e varianta americană: http://www.imdb.com/title/tt0482599/

    RăspundețiȘtergere
  5. nu stiu cum mi-a scapat filmul asta.... ca de obicei nu imi scapa un horror

    RăspundețiȘtergere
  6. Se mai întâmplă. Despre Shutter eu ştiam că exită cel thailandez şi cel american, de japonez (aşa cum spune Lemur- deşi cred că se înşală şi există doar cel din thailanda) nu am auzit dar voi face săpături. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Leru se inseala. Probabil ca a crezut ca e japonez originalul pentru ca in cel american actiunea e in Japonia. Apropos, l-am vazut azinoapte. Ma gandeam sa fac o comparatie intre cele doua, intr-un articol, zilele astea... Si mai exista varianta indiana a filmului, din 2010. Am citit pe wiki.

    RăspundețiȘtergere
  8. Aştept comparaţia. :D Eu la niciunul din ele nu m-am putut uita integral. În anul 1, când am încercat să mă uit la cel thailandez, am crezut că o să am coşmaruri pe veci şi am renunţat, nu voiam să devin MAI paranoică decât eram. :)) Ce să zic, îs mai slabă de înger (deşi la filme precum the ring m-am uitat fără probleme).

    RăspundețiȘtergere
  9. acus ma apuc sa scriu comparatia, si cred ca o programez pentru marti. cel tailandez e net superior celui american, pe care o sa-l desfintez :))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare