Carnivale


Inainte de Facerea Lumii, dupa marele razboi intre Rai si Iad, Dumnezeu a creat Pamantul si l-a dat in stapanire primatelor|indemanatice pe care i-a numit oameni. In fiecare generatie s-a nascut o creatura a luminii si o creatura a intunericului. Ostiri imense s-au infruntat in razboiul ancestral dintre bine si rau. Era o epoca a magiei, a nobilitatii si a unei cruditati inimaginabile. Si asa a fost. Pana in ziua cand un soare fals|a explodat deasupra Trinitatii si omul a vandut pentru totdeauna|uimirea petru ratiune.

Cu acest discurs incepe serialul Carnivale, produs de HBO intre anii 2003 si 2005, avand doua serii a cate 12 episoade. Serialul are 9.1 puncte pe IMDB si la vremea sa a creat o adevarata isterie fanii lui inca asteptand o a treia serie.
Actiunea serialului are loc ina anii 30', si prezinata viata unor circari ce umbla cu cortul pentru asi prezenta specatcolul, din oras in oras. Acolo, ca in orice circ sunt tot felul de ciudati, care acolo, se sib acasa, fara sa fie judecati, badjocoriti, ci admirati. Mereu circurile au fost locurile unde ciudatii s-au ascuns, unde inadaptatii si-au gasit locul, e un loc lipsit de prejudecati, plin de secrete pentru exterior dar unit in interior.
Ben tocmai isi ingroapa mama cand casa lui este daramata de noul propietar al terenurilor din jur. Urma sa treaca trenul pe unde era casa lui. Fara, casa, fara viitor si cu un mare secret ce il ascumde, cere circarilor, ce se aflau si ei in drum sa il duca pana la Milfay, unde se opreau si circarii. IN caravane se aflau oameni cu clarviziune, chicitori, danatoare erotice, gemene siameze, uriasi, toti participand la spectacolul ce urma sa trezeasca orasul de somnambuli. In conceptia lor oamenii erau intr-un somn profund, mergand automat la munca si acasa iar ei ii retrezeau la viata.
Intr-un sfarsit Ben accepta sa mearga cu circul mai departe, realizand ca locul lui nu este alturi de oamenii normali, fiind si el special, singura lui sansa e sa se ascunda de restul lumii si sa isi traiasca viata, in caravana.
Vreau sa-i multumesc Sorinei ca mi-a dat acest serial si lui Q ca mi-a spus de el. Este exact pe gustul meu. Mereu am vrut sa scriu despre aceasta lume ciudata a circului, despre cei ce se ascund de lume, mergand din oras in oras, mutandu-se mereu, parca pentru a nu fii vazuti, o lume inchisa pentreu cei din exterior si foarte unita in interior.

Pe curand...

Comentarii

Postări populare