Romania in filme

Vedem o Romanie murdara, corupta la TV, o Romanie pitoreasca in spoturile de pe postrule nostre internationale, vedem o Romanie plina de tigani violatori si hoti in Europa, ne vedem pe noi in fiecare zi si tragem singuri concluziile despre cum suntem.
Insa in filmele americane si in serialele lor, apare o alta realitate romaneasca, de care nici ei nu au habar. Americanii sunt un popor de inculti. Ne aducem cu totii aminte de blonda ce participa la Te crezi mai destept, ce credea ca Europa e o tara... Astfel trac concluziile ca americanilor nu le pasa decat de ei si prea putin de altii, doar daca au ceva de castigat.
Prima data am vazut un film cu Perce Brosnan care fura un tablou, de smecher si la inceput vina pica pe niste romani ce vizitau muzeul. Apoi in Harry Potter, fratele unui din personaje dresa dragoni, ce se numeau Tipari Maghiari in Romania. Am mai vazut un film filmat aici unde un negrotei american omoara toti maharii romani ce se ocupau cu prostitutia si toate personajele romanesti aveau nume rusesti, si cred ca ar mai fii cateva despre care nu imi aduc aminte.
Insa, in Blood and Chocolate, regizorul spune ca Bucurestiul a fost un personaj si nu o locatie si intradevar imaginile din Bucuresti sunt superbe, cu toate ca e vorba despre un film cu varcolaci ce se ascund in Romania.


Si apoi au inceput serialele. In Desperate Housewives, in ultimul episod din seria 4 aflam ca una din protagoniste si-a inlocuit fiica decedata cu un copil luat dintr-un orfelinat din Romania. Orfelinatul e gri, se vad maicute plimbanduse pe culoare iar pe perete poza lui Ceausescu. Unde, Domne iarta-ma vezi orfelinate cu maici la noi, acum au aparut, au venit maicute catooice deafara, dar inainte, pe timpul lui Ceausescu!!!
In Criminal Minds apar niste rapitori de copii ce ucid familia fetei si apoi o rapesc pe ea. Se descopera ca sunt romani ce urmeaza niste ritualuiri trganesti. S-au prins ca sunt romani pentru ca ultima, ce scapase auzise la un momnt dat "Puiul meu" si astfel ei s-au prins ca sunt roamani, unul din personaje a fost in Romania cand era mic.
Ieri am vazut in Gossip ca un cuplu isi face planuri de vacanta si printre capitalele europene pe care vroiau se mearga era si Bucurestiul. Oau!!! Ce tare, mergeti la Bucuresti, ma mir! Au ce vedea dar nu ma asteptam sa spuna Bucuresti.
Cam atat despre tara nostra mica si plina de atentie,
Pe curand...

Comentarii

Postări populare