Barfa lvl Japan

Cine credea ca se barfeste mult in Romania si in Europa nu stiu adevarul. Barfa este un lucru care se intampla din antichitate in orient. Romanii sunt barfitori pentru ca au intrat in contact cu barfa, sub ocupatia otomana. Apoi treptat s-a raspandit in toata Europa iar apoi a ajuns in Lumea noua. De aia turcul e barfitorul sef la mine in laborator si de aia si noi ca natie suntem baarfitoare. Insa nimeni nu ii intrece pe orientali. Barfa in Japonia e la nivel superior ca si tehnologia.
Am trait doua experiente de genul si de aceea afirm asta.
Prima experienta s-a intamplat acum cateva luni bune. Dupa cum v-am mai povestit la noi in laborator exista o pachistaneza pe care nu prea o place nimeni. Am facut misto de ea, impreuna cu Hakan, de fata cu iranianul ce era in camin. El i-a spus secretarei de la el din birou ca noi nu o placem si ca glumim pe seama ei. Secretara i-a spus uneia din secretarele profului meu. Secretara profului i-a spus celeilate secretare din laborator care i-a spus doctorandei din Coreea. Doctoranda mi-a zis mie. De fapt mi-a tinut morala sa nu mai barfesc ca stie toata lumea ca nu o plac pe pachistaneza.

Marti am fost la prof sa vorbesc ceva cu el. Dupa cum v-am spus acum doua zile, vin acasa!!!! Ei, insa problema e ca biletul pe care l-am primit e pentru o luna (da!!! stau o luna acasa) si nu stiam daca e ok sa fiu plecat atata timp (avand in vedere ca la inceputul lui septembrie am conferinta in Osaka). Asa ca m-am dus la prof, cu coada intre picioare si i-am spus o semi-miniciunica. I-am aratat ca buletinul mi-e expirat si i-am spus ca in Romania esti obligat sa iti reinoiesti buletinul dupa 3 luni. Insa cum eu nu am fost acasa in primavara, am primit amenda acasa ca nu mi l-am reinoit. Mama a platit amenda si a explicat la politie ca sunt plecat in Japonia. Asa ca mi s-au mai dat inca 6 luni in care sa imi fac buletinul si nu mai platesc amenda. Insa, pentru ca nu l-am facut la timp, o sa dureze 4 saptamani sa mi-l dea. Si pentru ca nu am buletin, conturile bancare mi-au fost blocate, deci nu mai primesc pensia de urmas. Asa ca i-am cerut voie profului sa stau acasa o luna. A fost de acord si mi-a zis ca nu e de gluma cu legea si cu actele.
Insa miercuri deja au aparut barfele. In birou la prof erau doctoranzii: cel din China si cea din Coreea. Insa ei erau destul de departe si in mod normal nu ar fi auzit ce am vorbit cu proful, daca nu au fi tras cu urechea. Deci, miercuri m-am intalnit cu doctorandul din China la cantina si m-a intrebat cand plec acasa. I-am zis ca in august si m-a intrebat de ce am venit sa vorbesc cu proful de pe acum daca plec in august. L-am intrebat de unde stie ce am vorbit cu proful (pentru ca nu imi trecea prin cap ca a tras cu urechea) si mi-a zis ca a auzit din greseala discutia. La vreo 3 ore primesc mesaj de la doctoranda din Coreea care chipurile ma intreba daca vin la petrecerea de vineri. Cand i-am zis ca vin m-a intrebat cand pleca acasa. Acelasi raspuns: in august. Si logic ca mi-a zis ca a auzit discutia de cu o zi inainte si ca am probleme cu actele si se gandea ca plec mai repede. I-am zis ca am obtinut o amanare si ca nu aveam cum sa plec o luna si sa pierd cursurile. Cand a auzit ca am liber o luna mi-a zis ca e cam mult. Pai asta era si ideea. Dureaza mult din cauza birocratiei sa imi fac actele, de aceea am vorbit cu proful despre asta.
Imi imaginez ca dupa asta au inceput barfele despre cum eu o sa am liber o luna in timp ce ceilalti vor avea 2-3 saptamani. Insa eu am fost aici in vacanta de primavara, asa ca sa ma scuteasca....
Pe curand...

Comentarii

  1. La mine a durat 50 zile să-mi facă buletinul, pe bune. Dacă nu te crede careva spune-i să se certe cu mine! =))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incepi sa ma bagi in sperieti :)). eu stau doar 30 de zile...
      Dar cred ca nu o sa fie probleme...

      Ștergere
    2. La mine s-a și suprapus cu perioada de vize de flotant ale studenților, adică sfârșitul lui septembrie.
      Dar zău, am depus actele pe 20 sept și mi l-au dat pe 8 noiembrie.La Bacău nu cred totuși să dureze atât de mult.

      Ștergere
    3. in baxau alta e problema. o foarte mare parte din popualtie e plecata in Italia. Anul trecut am incercat sa imi fac buletinul insa am fost la 9 dimineata si deja nu mai aveau numere de ordine pentru doua zile. Iar apoi mama era ocupata si nu mai putea merge cu mine. Trebuia sa vina cu mine pt ca sa ma ia in sptiul locativ. Insa la vara o sa stiu unde sa ma duc direct, daca intelegi ce vreau sa spun...

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare