Popular Hits of the Showa Era

#3 Scriitorul preferat

Nu se putea sa inceapa anul fara un roman scris de Ryu Murakami, unul din scriitorii mei preferati. Aveam romanul de fata in lista de ceva timp si tot il amanam petru ca stiam ca e ultima carte de Ryu pe care o mai aveam si ca odata cu asta, nu mai am nimic scris de el, tradus in engleza pe care il citesc.
Popular Hits of the Showa era, era ascuns uneva pe Kindle si statea in standby pentru vremuri prielnice. Noroc ca cineva din lista mea de priteteni de pe goodreads l-a citit si asa m-am hotarat ca e momentul sa o fac si eu. Si uite cum s-a intamplat ca primele trei carti citite sa fie in trei formate diferite: prima a fost pe print, a doua pe tableta, si acum, a treia, pe kindle.
Din pacate, varianta pe care am avut-o a fost asezata in pagina ingrozitor; aliamentele randurilor nu prea existau si acest lucru m-a facut sa imi pierd din concentrare.
Apoi, nu cred ca asta e unul din romanele cele mai bune ale lui R. Murakami si spun asta pentru ca e destul de diferit ce celalalte si nu numai ca stil ci ca tema, tema ce pare usor mai departe de partile intunecate din realitatea cotidiana japoneza. R Murakami duce lupta dintre sexe si generatii, un pic la extrem si pornind de la doua tipologii comune din japonia: baietii tineri carora nu le pasa de viitor sau de cei din jur si nevestele disperate japoneze nesatisfacute si uitate, undeva la o lupta violenta ce pare absurda. 
Nu e una din cele mai bune carti scrise de Ryu Murakami, dar cu siguranta nu e una din cele mai proaste. E un roman ce duce spre absurd, insa surprinde bine cotidianul japonez. E o carte pentru fani.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare