Hai sa dam mana cu mana

Multa lume, prea multa lume... Sigur s-a terminat. Ne indreptam spre Piata unirii. Eram cam singrurii care mergeam inspre acolo, toata lumea se intorcea de acolo. Un batran (veterean de razboi) isi vede un amic. "S-au huiduit?" "Un pic" rassunde celalalt. Asta era important. Copiii au baloane galbene ce scie PNL sau portocalii cu PD-L. Fulare portocalii... Ce naiba e? Campanie electorala? Pe stefan, in fata la trei ierarhi televiziuni si multa lume. O fi intrat Base in biserica? Oate de imagine ca nu cred ca a intrat cu inima. Cineva ma informeaza pe un ton de superioritate ca urmeaza sa vina la biserica. mai ramanem pe acolo, facem poze cu Mos Ion Roata. Aflam intre timp ca Base e la Europa. plecam inspre piata.
La mitropolie, la moastele Sfintei paraschiva coada mai mare ca niciodata. Doar e sesiune.Foarte multi tineri erau acolo, auzeam mereu cuvbantul examen. Eu nu vroiam sa vorbesc de examenul de azi. Nu fusese ziua mea. Incepem sa povestim cate ceva si sa radem pe infundate. Un calugar se apropie de noi si ne spune ca in biserica intra cei ce au frica de Dumnezeu. Apoi se aseaza mandru pe scaun. De ce a ascultat ceea ce vorbeam? L-a pus cineva sa stea in gura noastra? Dupa Mitropolie, dupa mir, anafura si lumanari ne continuam drumul spre piata. Laura Drirlidirlidirlida Lavric canta... O mare hoara in centru. lume se simte bine si se distreaza, e sarbatoare. Dupa ce termina de cantat toti pleaca in mii de irectii. Noi ramanem in piata la porumbei. Incercam sa facem poze printre porumbei dar un copil ii alunga pe toti. Si pe noi peica vina, un cetatean turmentat, ca la orice suparare ne intreaba daca suntem de la tara. Aude cand comentam de el si nu ii convine. Drumul nostru continua prin parcul de la teatru. Multe poze si intr-un sfarsit ajungem la facultate sa vedem notele de la seminar la RM. Nu erau gata dar profa, draguta ca de obicei, ne mai da cateva ponturi pentru examen.
Pentru ca e sarbatoare mancam o Shaorma in mall. In fata la 11 hotaram sa mergem la concert la Zdob si Zbup la 8. Eu adorm. Cand ma trezesc aflu ca o parte plecasera la concert. incepuse la 5 jumatate. Acum, in timp ce scri si pun poze pe hi5 se aud artificii. la multi ani!
Pe langa toata campania electorala (Nichita se plimba mandru cu alaiul PSD, nuti udrea se plimba cu masina prin Iasi, Base face baie de multimi iar PD-L-ul si PNL-ul impart fulare si baloane iar PNL pune panouri publicitare cu Cuza - liberalul care a facut unire si altele) lumea s-a simtit bine si a petrecut. Eu am uitat de examenul la fizica in care am avut un ghinion mare, dar despre asta nu voi vorbii.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare