Marea problema a universitatilor, locurile de cazare, si chinurile psihice prin care treci pentru a obtine un loc de cazare

Bine mai era pe vremuri cand nu orice mediocru putea sa faca o facultate. Dar foamea de bani a impins universitatile sa mareasca locurile ingrozitor de munt fara a fii in stare sa ofere si conditii de studiu. Astazi ca sa ai cazare in camin, trebuie sa fii integralist si daca indeplinseti aceasta conditie urmeaza un lung drum pentru a avea acel loc de cazare. La mine la facultate, Facultatea de Constructii si Istalatii a Universitatii Tehnice Iasi sunt in jur de 40 de oameni intr-o grupa. in astfel de conditii un profesor de seminar nu este in stare sa lucreze cu toti studentii iar pentru a fii impartiti in semigrupe nu sunt destui profesori, destui bani si destule sali. In astfel de conditii, cu colegi ce vin la facultate pentru prezenta, colegi ce isi iau examenele in re-re-re-re...-uri la mila profesorilor, colegi ce fac o harmalaie si o caterinca totala la ore, tu, ca student, de conditie medie, ce nu iti permiti o chirie intr-un apartament sau sa cumperi unul trebuie sa tragi mult mai mult, sa aprofundezi acasa pentru a avea anul urmator un loc in camin, eventual in unul bun.
Si vin cazarile. Listele cica sunt afisate pe net. Siteul facultatii este mai prost decat siteul personal al unui copil de clasa a 8-a. Dar asta nu mai conteaza. Acolo e o varza totala si listele sunt grsite, incomplete. Listele refacute nu se mai afiseaza pe site ci la facultate. Mergi acolo sa te cauti. Daca esti curat, e posibil ca o doamna secretara sa iti fii omis vreun examen cand a bagat datele in baza de date sau un profesor ciumeg sa nu iti fii trecut nota in catalog. Mergi la secretariat, stai ore intregi si acolo, inghite nervii secretarelor pentru ca esti la fundul lor, cu toate ca posibil ca ele sa fii gresit. Scuze sunt multe, au avut multe date, sunt obosite, etc.
Daca ai norocul sa fie OK cu notele mergi la comisia de cazare. Si eti chemat la 8.30. Eu azi am stat pana la 2 sa intru, pentru ca comisia se misca in reluare. In loc sa cheme pe cei casatorit la 8, doctoranzii la 9 jumate si masteranzii la 11 jumate si apoi precazatii la 2, vin toti buluc si stau ca prostiii pe la usi. Ce ii intereseaza pe cei din comisie? Ei au unde sta!!! Noi stam dupa fundul lor. NU EXISTA RESPECT!!!
Apoi, la camin, dupa ce comisia a pus doua stampile, platesti 10 ron pentru 3 foi si 30 de ron penteu o asigurare fantoma. Administratorul face si el figuri si apoi femeia de serviciu in ofera o camera jegoasa, in care au fost cazati toata vara atot felul de dubiosi. In vara cand o predai te cauta si de acarieni si tot nu e perfect si trebuie sa ii dai un ban ca sa te lase sa te decazezi.
Astazi am stat de la 8 la 5 in iasi pentru doua stampile si nu am ajuns sa imi iau camera. Mutumesc comisiei, in special unei persoane care inafara ca jigneste si vorbeste ca la coada vacii, ca asa l-a invatat masa acasa, mai are si pretentii de mare cacat peste ceilalti cacati. S-a imputi de tot de acuma si nu isi da seama! Nu ma mira sa aflu ca e doctorand la anu'.
Poate sambata voi apuca si eu sa imi iau camera, fara sa mai aud cuvite ca "mars" sau nu mai stiu eu ce.
Pe curand...
P.S. Si va rog dragi colegi, ce aveti pretentii de studenti sa invatati si voi normele de bune maniere. Daca acasa parintii nu v-au invatat ca s-au speriat de ce s-au ajuns, puneti mana pe o carte de specialitate si cititi de acolo!

Comentarii

  1. Dragu de el...:) eu am o cazare in plus prinsa fata de tine... si sper ca ultima ... AMIN....

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare