R pupitre

De obicei cand se face referire un numar mare si nedeterminat de obiecte se foloseste litera n, lucru probabil stabilit de matematicieni, insa in povestea asta R se potriveste mai bine.
Pe vremea cand matusa mea era studenta, facultatea de constructii se afla in corpul B, acum acolo e FEAA. Pe langa corpul B, mai veau ore in corpul A, acolo unde acum e Facultatea de telecomunicatii, cateva ore in corpul C, undeva pe Sararie si cred ca corpul D era undeva prin spatele Mitropoliei. Cand ea era in anul 5, s-a inaugurat o noua cladire, in Podu Ros. Cladirea avea numai sali de desen, cu plansete mari. Studentii au poreclita atunci Corpul R, avand in vedere ca erau atatea si atatea corpuri de cladiri. De la o porecla pusa pe studenti, denumirea a ajuns oficiala. Astazi corpul R e cladirea simbol a Faculatii de Constructii, celaalte cladirii disparand in timp, aparand cladiri noi in vecinatatea corpului R. Si in timp a ajuns de la o cladirie cu plansete de desenat la o cladire cu sali de curs, anfiteatre si sali de seminarii.
Cand am ajuns in anul 1, cladirea era intr-o stare deplorabila: mizerie, panza la geamuri in loc de perderle, tevi ce treceau prin sali dar bai moderne. In anul 2 au inceput renovarile si astazi cladirea arata foarte bine.
Insa nu am inteles niciodata de ce bancile sunt mazgalite. Ok, bancile de la scoala primara inteleg sa fie mazgalite, poate merg sa fie mazgalite si alea de la liceu, ca na adolescenta. Dar cand deja esti major, matur si viitorul tarii de ce mai mazgalesti banca?Poate imi explicati voi...
Pe curand...

Comentarii

  1. Fiindca-s niste idioti care vin si ei la iasi " sa se cultive". Mai bine ar ramane acasa sa cultive papusoi!

    RăspundețiȘtergere
  2. pe min ma depaseste, sincer. ai o varsta la care ar trebui sa nu ami faci asa ceva, in schimb e plina facultatea de mesaje obscene pe banci. cred ca sunt frustrati

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare