Şi eu merg la muzeu

Cu toate că merg în fiecare vară prin țară și am văzut sute de muzee, de la cele mai inedite, până la cele mai plictisitoare, în Iași nu am fost decât la cateva. Astă vară, am vizitat, tot cu mama (profesor de istorie), cateva muzee pentru că "nu fusesem în stare să merg în 4 ani decât la Palatul Culturii, la câteva biserici și Cimitirul Eternitate".
Însă nici atunci nu am apucat să văd prea multe.
Pe lângă Muzeul Eminescu am trecut de nenumărate ori, dar cam de fiecare dată era închis, pentru că era prea târziu.
Când am primit invitația de a parcipa la Ziua porților deschise am zis că e cazul să o fac și pe asta. Singurul lucru pe care îl stiam despre muzeu, era că se află pe loculm unde cândva exista un restarurant, iar după anii '90 a fost reamenajat de către decanul Faculății de Arhitectură pentru a devenii muzeu.
Alături de mine și sora mea mai erau și două prietene din București pe care era cazul să le și "culturalizăm". Mi-a placut foarte mult conceptul zilei porților deschise și am descoperit un muzeograf, cel de la Colecția Teatrului, plin de patos și dăruire.
Mi-ar fi placut să ajung si la Bojdeucă, pe care o văzusem astă vară însă am fost prins cu alte treburi.
Iar după experiența asta organizată de Icar Tour, promit că o să merg cât de curând la Casa Dosoftei, la Casa Otiliei Cazimir și la cea a lui Sadoveanu (muzee care știu unde sunt).
Cu ajutorul lui Alex, o sa vă și demonstrez că am fost acolo :D.
Pe curând...

Comentarii

Postări populare