Cald

Intr-o dimineata tarzie de mijloc de mai, intr-o gara de suburbie, lumea așteaptă trenul spre metropola. Am ratat trenul (ca de obicei) la mustata. Am se așteptat 7 minute pana cand vine următorul si in timpul asta imi sterg transpuratia, adunata burboane pe frunte. S-a incalzit prea tare, asa de-odată. De acum o sa fie din ce in ce mai rău. Ma gândesc unde imi este prodopelul pe care îl aveam anul trecut si imi amintesc ca ventilatorul cu apa pe care îl aveam, l-am lăsat acasă asta vara. Ii plăcea mult lui bunicu si am zis ca i-l dau lui.
Încep sa ma uit in stânga si in dreapta sa vad daca doar mie mi-e cald. Langa mine e o batranica cu prea multe haine pe ea insa langa ea e o femeie ce își face vânt cu un ziar. Hiush. Nu sunt singurul. Atunci îl observ pe băiatul din dreapta. Sta aplicat deasupra unui ghiozdan argintiu si caută ceva. Scoate un borcan de ceara de par si începe sa-si facă freza. Dupa ce aplica ceara in puncte strategice, își scoate telefonul si se oglindeste in camera. Posibil ca s-a grăbit si el la tren, ca si mine, si nu a apucat sa se aranjeze. 
Apoi Pune ceara la loc in geanta si scoate un prosop. Începe cu el sa se stearga pe corp iar dupa ce îl duce la subtiori îl miroase. Se pare ca a transpuratia si ca nu ii convine cum miroase pentru ca se decide sa schimbe tricoul. Îl scoate pe cel de pe el, îl arunca in geanta si de acolo scoate altul. Nu îl pune pe el pana nu îl miroase si pentru ca observa ca s curat, îl îmbracă. 
Face toate lucrurile astea, in mică gara aglomerata. Nimeni, inafara de mine, nu îl baga in seama. Nimeni nu e deranjat de faptul sa s-a dezbracat pana la jumătate in public. Oare la noi de ce nu e asa? Imi aduc aminte ca odată, mi-am strâns cureaua in public si o baba a tipat dupa mine "Perversule!"  In Japonia, bărbații își dau pantalonii jos ca sa-ai aranjeze camasa in pantaloni, in timp ce așteaptă trenul. Si singurul mirat de asta, sunt eu, gaijinul. Fetele își fac machiajului in tren si își trag ciorapii pe sub fusta. La noi e tabu!

Pe curând...

Comentarii

Postări populare