3 mini-povesti de intersectie

1. De cum am intrat in sensul giratoriu de la Pasarela Margineni si am intrat pe Mioritii, am simtit ca ceva nu e in regula. Se circula greu, foarte greu. Am stat undeva pe langa Billa blocat in trafic. Semafor nu era si nici atatia oamni la trecerea de pietoni nu puteau sa fie. In spatele meu era unu de NT, nervos tare. Incerca sa taie coloana de masini pe contrasens insa nu avea cum, era trafic, si isi varsa nervii oprind in fundul meu.
In celalalt capat de Miorita, la semafosr la stanga, pe Stefan cel Mare, era puhoi de masini. De obicei sunt 2, 3 masini acolo, coada mare e inainte. Am stat la doua semafoare si cand am reusit sa trec si eu, am ramas blocat in mijlocul intersectiei. Clacxoane, nervi. Si nu era ora de varf. La trei jumate e prea tarziu pentru elevi sa iasa de la scoala si prea devreme pentru oameni sa iasa de la serviciu. Ajung in intersectia de la Rompetrol, masinile blocate. Ma strecor printre doua si fac drepta la benzinarie. Politia era pe mijlocul strazii. Ma uit in jur, o droaie de gura casca pe  strada. In fata la BRD criminalistii, mascati si costumati. Alimentez si intru sa platesc. Cei de acolo stateau cu capurile pe geam si priveau. Ce s-a intamplat? S-a aruncat cineva de pe geam? Intreb si eu pierdut in spatiu. Nu stiti? Voi tinetetul asta cu internetu la purtator? Ma intreaba mirata tipa de la casa. Nu doamna, nu stiu, ca vin de pe drum. Jaf armat la BRD. A intrat unul cu pistolul in banca, i l-a pus la cap uneia si a fugit cu toti banii.


2. Locuiesc intr-un bloc pe colt de Mioritei cu 9 Mai. Cel mai apropiat xerox de mine e unul pe colt de Mioritei cu Stefan cel Mare. E un amanet, cu schimb valuar si cu xerox. Candva stiam ca firma aceea avea un magazin de bijuterii si ceasuri in centru. De acolo cumparam baterii la ceas. Asta de aici, e un magazin amarat, cu preturi proaste la schimb valutar si o crovigarie langa. Pe peretele de langa caserie scrie XEROX - 35 000 A4 (0,35 RON). 35 de bani o pagina? e de 7 ori mai scump ca in Iasi. E spor de stress sau ce-i cu pretul asta? Urmatorul xerox e pe Patrascanu, unde in pret platim studiile superioare ale tanticilor de acolo. Copiatul e scump in draci in Bacau.
Inauntru miroase a covrigi, mi se face foame. In fata mea, la rand, e una la schimb valutar. 
Ajung si eu la rand, ii intind foaia si ii spun ca vreau fata verso. 75 de bani. Aoleu, dar nu e reducere ca e pe aceasi foaie? Cool! Plina de draci, imi xeroxeaza foaia si dupa ce o trage pe o parte, se uita la mine si ma intreaba daca nu o vreau pe doua foi. E mai complicat sa o traga fata-verso pe o pagina. Ti-e complicat, lasa trage asa! Dupa ce imi da foaia xeroxata cas, cu unghi de 20 de grade. Cand sa plec vad anuntul de pe usa! Interzis mancatul de covrigi in interior! Cam prea multe reguli pentru un magazin de rahat, nu?

3. In intersectie pe 9 Mai, stanga spre Mioritei. Vineri seara. A doua masina la semafor, in fata mea e un TICO. Prin luneta supradimensionala vad pe sofer, un tip tinerel, cum se intoarce in spare si vorbeste ceva uitandu-se in jos. Deodata, de pe bancheta se intoarce un copilas. Are niste ochi mari si albastri si cuminte, se aseaza cu bratele pe marginea banchetei, cu barbia pe ele si prveste pe geam. Are o gluga pe cap si de sub ia ies niste carlionti blonzi. Ii zambesc si cu coada ochiului vad de se intampla in spatele lui. Soferul incepe sa se sarute cu patos cu tipa din dreapta. Si dai cu sarutarile si da-i. Copiul se intoarce cu fata la ei, si posibil ca ii intreaba daca e gata. I se spune sa mai stea un pic si tinerii incep sa se sarute din nou. Semaforul se face verde, el cu greu de dezlipeste de ea, pornesc, copilul se inoarce regulamentar pe bancheta, iar la prima straduta la dreapta, drumurile noastre se despart.
Tin minte cand eram mic, inchideam ochii cand se pupau oamenii la televizor. Asa ma punea mama. Posibil ca tipu din fata fusese crescut ca si mine si s-a gandit sa il scuteasca si pe cel mic de privelistea de care a fost el scutit in copilarie.

Pe curand...

Comentarii

Postări populare