Din categoria: "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul"

Cam toata lumea a vazut ca anul asta s-au dat bani pentru reparatii in sistemul universitar. Daca scolile si liceiele au primit bani cam de acum doi ani pentru reparatii (aici fiind vorba de primarii) anul asta au primit bani si universitatile. Chestia asta o puteti vedea sa u auzii de la domnu Adomnitei ca asta e textul lui.
Facultatea la care studiez, de fapt Universitatea Tehnica din Iasi e una din institutiile care se bucura de banii de la minister. Astfel, in corpul R, unul din corpurile facultatii la care studiez este in renovare si din 4 nivele doar doua sunt functionale. Nu mai conteaza ca suntem impartiti si distribuiti pe la toate facultatile si avem un orar de c***t ca sa incapem pe undeva, este spre binele nostru, pentru ca se creaza conditii de studiu pentru noi.
Saptamana trecuta au inceput sa schimbe niste tevi si cum le taiau ei (si ce zgomote faceau), atu trebuit sa inchida apa de la subsol. Acel canal in care trebuia sa cobori pentru a inchide apa era fix in fata intrarii in facultate. Si cum la noi se lucreaza mai ales in pauza la chestii din astea (era o minunatie cand faceau fatada si cadeau bucati de mortar) un muncitor a deschis canalul si a coborat in el fara sa puna vreun semn de avertizare. In primul rand a gresit pentru ca nu a blocat accesul in zona respectiva si in al doile rand a gresit ca a facut asta in pauza. marele ghinion l-a avut un student din anul trei, engleza care iesind in facultate, intr-o buluceala imensa (pentru ca nici nu ai unde sta, 5 banci si cateva alei inguste), a cazut direct in canal. Pe acolo tocmai trecuse si o domna profesoara, care a avut un mare noroc. In momentul imediat urmator se ridica muncitorul din canal si spune "Wey, a cazut unu cu totu aici!" la care altul ii raspunde "Daca stau ca curshili aicia in fata". Norocul studentului ca nu a patit mare lucru, cateva zgarieturi si o spaima, dar cine stie ce putea patii. Domnu' injiner spune ca de fapt se vedea scara iesita din canal si ca ar fii vina studentului, dar nu era asa. Au pus apoi o shela deasupea gaurii, ca sa nu mai cada altcineva iar de ieri pe usi si pe culoare scrie "Santier in lucru, va rugam nu blocati caile de acces" - ca asta a facut saracul student l-a blocat pe "munshitor" in canal. Ce a hotarat conducerea facultatii? Domnul decan nici nu stia de poveste si a ramas socat, in schimb dpomnul prodecan care se ocupa de problemele studwentesti a spus ca studentul respectiv ar fii trebuit exmatriculat pentru ceea ce a facut. Deci tot vina lui e saracul, ca invata intr-o facultate ce se renoveaza in timpul anului universitar, si nu in vacanta dupa cum ar fi normal si pentru ca firma de constructii nu ia masuri de protectie.
Se pare totusi ca vor fi amendati (poate)...
Imi doresc parcari asfalate in campus, banci mai multe, spatiile verzi amenajate, nu ciulini si boscheti cu caine peste tot. Se pare ca domnu rector promite multe, dar sa vedem.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare