Orez cu pui a la Andreea (Rugina)

De cand mi-a fost rau la pate am inceput sa tin regim si am trecut de la branza de veci cu paine prajita la orez. Asa ca dupa ce ieri am cam adt-o in bara cu orezul (cam uscat) azi mi-am incercat norocul cu o reteta pe care o stiu de la soramea, care a mancat asta la prietena ei foarte foarte buna
, Andreea, cand am fost la Bucale.
Nu ma apuc sa scriu retede de bucate pe blog, ci doar sa ma mandresc cu calitatile mele ca poate imi voi gasii si eu pe cineva (ma scuzati, e primavara, Mita si cei ce au facut biologie cu ea stiu)

Primul pas e sa iti pui la status ceea ce vrei sa faci
Al doilea ar fii sa pregatesti ingredientele
Punem puiul da inabusit. Il prajim usor in ulei si apoi il stingem cu apa. Condimentam si asteptam sa scada apa.
Dupa ce pieptul e gata... incepem sa pregatim orezul. Proportia pe care o stiu de la mama e ca la o cand de orez punem trei cani de apa. Apa pe care o condimentam cu ceva condimente, concentrat de legume si putin ulei. Cand apa incepe sa fiarba, punem orezul si asteptam sa se umfle. Cand orezul e gata, il punem in farfurie, adaugam si pieptul de pui si elementul surpriza, iaurtul.
Si cam atat. Pofta buna! Daca o sa faceti vreodata. Eu tot ce pot sa spun e ca a fost foarte bun.
Pe curand...

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare