Burn After Reading


Sau cum un film prost se transforma cu ajutorul unor actori buni intr-un film tampit.
Am observat ca marii actori de alta data nu prea mai apar prin filme iar daca apar, apar in filme ciudate sau tampite cum ar fii cazul si filmului de fata.
Cu o distributie plina de nume mari: George Clooney, Frances McDormand, John Malkovich, Tilda Swinton si Brad Pitt filmul prezinta o poveste tampita ce implica serviciile secrete americane si cele rusesti. Un fost agent CIA hotaraaste sa isi scrie memoriile dupa ce este concediat. Lucrurile nu merg prea bine nici pe plan sentimental, sotia sa vrea divortul si il inseala cu un anume tip de la fisc, un afemeiat ce are tot felul de relatii cu femei ce le racoleaza pe siteuri matrimoniale. La randul sau acest tip este inselat de sotia sa, scriitoare de carti de copii.
Pe de alta parte avem povestea unei tipe, Linda, ce lucreaza la o sala de fitness, ce vrea sa isi faca operatii estetice ce nu sunt acceptate de asigurarea ei de sanatate. Ea si antrenorul de fitness gasesc un cd cu informatii legate de CIA, se gandesc sa faca bani de pe urma acesora. Insa de fapt cd-ul este cu memoriile ratatului si pentru ca acesta nui vrea sa dea suma de bani, cuplul idiot se gandeste sa vanda informatiile "Top Secrete" Rusiei. In toata aceasta poveste tampita cu infidelitati si probleme in amor, ce este un cliseu, cam toti mor tampit, impuscati din greseala, pierd totul sau innebunesc, numai unul primind ceea ce i se cuvine.
Filmul ar putea usor fi catalogat ca un film prost, dar avand in vedere distributia si echipa de productie poate fi interpretat ca o ironie a filmelor de duzina, altfel nu inteleg aparitia acesto rume mari ale cinematografiei americane. Dupa parerea mea, dfilmul o prostie ironica, plina de umor negru, cu alte cuvinte un film tampit, ce mi-a placut.

P.S. Sa nu uitam ca filmul este scris si regizat de cei ce au scris No Contry for Old man, castigatorul premiului Oscar de anul trecut si al altor filme de succes ca paris, j'eme.



Pe curand...

Comentarii

Postări populare