Televiziunile de sport

In Romania, la ora acutuala exista 3 mari trusuri media. Trustul Pro, Trustul Intact si Tustul Realitatea - Catavencu.
Pe langa aceste trusturi mai exista si altele insa nu atat de mari (Centrul National Media, Trustul cu Prima si Kiss TV si alte posturi ce nu fac parte dintr-un anume trust media ).
Aceste mari trusturi au si cate o televiziune de sport, pentru ca sportul si mai ales fotbalul este o industrie. La Pro e Sport.ro (fostul TV Sport) si in spiritul pro merge pe exclusivitate, pe show. Realitatea - Catavencu a cumparat de curand Telesport, un post mic ce candva dadea meciuri din Divizia A, un fost post al lui Prigoana (Se pare ca lui Vantu ii plac posturile lui Progoana). Trustul Intact a lansat cu mare tam tam GSP TV adica Gazeta Sporturilor TV, ce se poate prinde doar in reteaua RCS-RDS si care trasmite meciurile din Liga 1, intr-un sistem de mai multe televizuni simultane. Acest GSP TV a facut si face mare tam-tam fiind transmis doar de o singura firma de cablu dar a dat lovitura pe piata romaneasca.
Pe langa aceste posturi romanesti mai exista si celebrele posturi, titrate in romana Eursport 1 si Eurosport 2 dar si mai noile Sport1 si SportKlub. Deci in total exista la momentul de fata 7 posturi de sport.
Televiziunile de nisa merg bine in romania, dupa cum spuneam in articolul despre televiziunile muzicale.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare