Tokyo Skytree

Nu puteam sa plec plec din Japonia fara sa vad Tokyo Skytree. De aceea am mers in seara dinaintea plecarii acasa, pentru ca pentru atunci am gasit loc cand am facut rezervare, cu toate ca in conditii normale, la cat de agitat sunt, nu as fi facut nimic in ziua aceea ci m-as fi agitat cu bagajele.
Tokyo Stkytree este un turn de televiziune, mall si observator, aflat in Sumida, in Tokyo si deschis pe 22 mai 2012.
In martie 2011, Cartea Recordurilor a omologat turnul ca cel mai inalt turn din lume, depasindu-l pe Canton Towr din China si a doua structura din lume, dupa BUrk Khalifa din Dubai.
Sursa, Wiki
Turnul are o inaltime de 634 m cu doua observatoare, unul la 350 m si unul la 450m. Inaltimea turnului este aleasa dupa fosta denumire a zonei" Musashi, mu-6, sa-3, shi-4.
Turnul are o inima de beton armat si o structura externa metalica. La dunatii exista amortizoare seismice ce preiau 50% din forta seismica in cazul unui cutremur. Cele doua structuri, cea interioara de beton armat si cea exterioara de otel se unesc cu amortizoare pe baza de ulei la inlatimea de 350 m, pana acolo, functionand ca doua structuri diferite.
Turnul porneste de la o forma triunghiulara la baza si se transforma intr-una circulara la 350 de metri, in sectiune. Designeul ales indeplineste trei concepte: siguranta in caz de cutremur, modernism si simplitate japoneza - cel putin asa il prezinta arhitectul proiectului, Nikken Sekkei.

Si cu toate aceste mici informatii wiki, credeti ca puteam sa plec fara sa il vad?
Pentru a vizita observbatorul fie faci rezervare din timp si costa 2500 de yeni pentru observatorul de la 350 de m si inca 1000 pentru cel de la 4500 sau la locul faptei, unde inca sunt cozi de asteptare de 3-4 ore insa biletul e de 2000 de yeni pentru primul observator si tot 1000 pentru cel de-al doilea. Deci, daca ai timp de pierdut si nu ai nimic altceva de facut, poti merge, lua un bilet, si apoi te plimbi trei ore prin mall sau te duci la aquariumul din incinta complexului.
Si pentru bilelele luate de pe internet se sta un pic la coada, insa nu foarte mult
Privelistea e impresionanta. Pana acum am vazut Tokyo din Tokyo Tower, Gemenele Metropolitane, Roppongi Hills si Sunshine 60 insa nu am fost impresionat de nici o priveliste mai mult ca asta. Pacat ca nu am vazut orasul ziua pentru ca sunt tare curios cum se vede.
Inauntru era prapad: foarta multa lume si cozi imense la geamuri ca sa poti sa privesti panorama. Cozi marei la la pozele oficiale facute de cei de acolo, poza ce costa 1200 de yeni bucata (12 dolari) si chiar nu stiu de ce se calcau asa in picioare sa o faca.
Mie mi-a placut mult zona cu pardoseala de sticla, unde m-am uitat in jos la structura si nu la inaltime ca cei din jur.
Am facut multe poze si m-am uitat in zare. Aveam nevoie de o ultima imagine de ansamblu a orasului inainte sa plec si cred ca vizita asta ma mai imbarbatase pentru ca eram cu moralul la pamant pana sa plec.
Mai multe poze din turn, pe pagina de facebook a blogului, aici.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare