Pui cu sos de rosii si busuios si paste de orez cu legume

Duminica pe la ora 11 m-a lovit asa in moalele capului ca nu mai am nimic in frigider si ca trebuie sa fac ceva cumparaturi si eventual sa gatesc ceva. Aveam jumatate de borcan de sos de paste cu busuior, din ala cu rosii, ceapa, morcov, ardei si ce-o mai fi avand in el, de o saptamana - de cand am facut niste paste cu ton. Imi era frica sa nu se strice pana o sa mai fac eu paste asa ca m-am gandit la niste pulpite dezosate cu sosul ala. Usor de facut si fara bataie de cap. In camin, la bucatarie nu mai merge mai niciun ochi de la aragaz, e coada mare asa ca trebuie sa ma misc repede.
Ies din camin si cand vad ca e soare si bine decid sa nu ma mai duc la Lidl care e la doi pasi de camin ci pana la Auchan care e la Palas, la vreo 20 de minute de mers pe jos. Pe drum mi-a venit in cap sa-mi fac niste taitei de orez cu legume. Am mancat la chinezesc sambata si numai la urechi de lemn imi sta gandul. Doar ca nu am gasi urechile si nici ciuperci proaspete in ditamai hypermarketul asa ca am improvizat.
Mi-am luat doua tipuri de taiatei: subtiri si grosi. Am decis sa ii folosesc pe cei grosi ca aratau mai bine.
Am pus apa sa fiarba si cand a inceput sa fiarba, am adaugat taiteii pe care i-am fier 5 minute. Intre timp am taiat jumate de ardei portocaliu in cuburi, ceapa verde in bucatele de 1 cm (aveam ceapa verde de acasa), si impreuna cu niste legume dezhidratate, am innabusit legumele cu putin ulei si sos de soia. Cand legumele s-au inmuiat am adaugat ciupercutele din conserva (ca nu am gasit proaspete) tatate in doua. Apoi am dagautat taiteii pe care i-am spalat cu apa rece dupa ce au fiert.

Intre timp am tatat pulpitele bucatele micute, le-am condimentat uc sare si piper, am adaugat putin ulei, sosul de paste, putina apa si sos de soia si la foc mediu le-am lasat sa fiarba.
Rezultatul a fost delicios. Asa a folosit din nou farfuria ce tocmai a ajuns pe pare din Japonia.
Pofta mare!
Pe curand...

Comentarii

Postări populare