Opinii (1)

Incep o noua rubrica pa blog. Din cand in cand o sa rog un prieten sa scrie un eseu despre Romania, romani, despre ceea ce il inconjoara. Autorul articolului poate sa aiba un nume sau poate sa fie anonim sau sa scrie sub un pseudonim. Pentru ca acest lucru este decis de el va rog sa nu insistati sa stiti cine e daca alege sa nu isi dezvaluie identitatea.
Eseul propus pentru astazi: Tara Noastra, Râgâica. Dialog Imaginar cu un Basist


Va intreb: Traiti bine? Si nu ma refer la puterea de cumparare a unei pungi de pufuleti de la Lidl sau a pate-ului Ardeal cu fainosag. Ma refer la standardul de viata. Poti merge la un spital cu siguranta ca vei fi tratat si ingrijit, iti permiti macar o data pe an un concediu decent, si nu la Baile Cuca Macaii, are copilul tau parte de o educatie „ne-redusa“ atat monetar cat si calitativ cu 25%,  poti circula pe un drum national (eventual o pseudo-autostrada aflata in constructii de 20 de ani) fara a nimeri o groapa cel putin 1 km,  poti merge intr-o institutie publica sa te achiti de indatoririle tale de cetatean fara ca un functionar plictisit si imbacsit sa te scuipe intre ochi? 
Raspuns: Afara ploua.
Degradarea si deplorabilul in care a ajuns societatea romaneasca sunt rezultatul ultimilor opt ani de mistocareala damboviteana, furt institutionalizat din banii publici, minciuni si diversiuni devenite adevaruri absolute, idoli de “carton” care s-au facut remarcati doar prin ragaiala care a prins la Popor si mentalitatii melteanului roman “Lasa, ba, ca e de-al nostru si le zice bine. Baga un mic cu mustar ca intra bine”. Recunosc, din pacate, fac si eu parte din aceasta aglomeratie bipeda, caci societate nu se mai poate numi, ce a provocat si acumulat de-a lungul timpului in mine o ura viscerala fata de hidosul colectiv.
Chiar nu va este de ajuns? V-ati batut joc de batrani, medici, profesori, tineri, mame, persoane cu disabilitati. Si pentru ca nu a fost de ajuns, ati zis sa luati la mistocareala si istoria, insultand un simbol, daca nu, chiar singura emblema a unui popor ce a fost candva, Majestatea Sa Regele Mihai. “Las’ ca Prigoana le zice mai bine din plici!”. 
Raspuns: Afara ploua.
Ce bine ar fi fost daca a fi roman ar fi o slujba, din care poti sa demisionezi. Pentru ca da, vreau sa demisionez din “functia” mea de roman, nu vreau sa fac parte din aceeasi societate in care va sunt lumina calauzatoare Basesti, Macovei, Turcesti, Videni, Boci, Ungureni, Cotoi, Liiceni, Cartaresti si lista pare nesfarsita.
Deja nu va mai urasc. Nici macar nu va mai dispretuiesc. Doar nu va inteleg. Nu inteleg ce mana aceasta pasiune perversa pentru Zeul vostru. De opt ani caut raspuns la aceasta intrebare. Daca bozonul Higgs – „Particula lui Dumnezeu“ - a fost descoperit, ma tem ca nu voi afla niciodata raspunsul la intrebarea mea pentru ca nu aveti nici un Dumnezeu.
Concluzie: Sper sa ajungeti sa traiti cu adevarat bine!
Autor: Un pui de comunist


Pe curand...

Comentarii

  1. Răspunsuri
    1. multumesc Mihai. o sa-i transmit persoanei ce l-a scris.
      Ce zici te bagi si tu cu o fotografie? imi plac la nebunie fotografiile tale

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare