Cum sa strici ceva facut bine spunand ca faci o renovare

9 Mai 33. Acolo stau eu. Fostul bloc Bancorex, deasupra fostei Administratii Financiare si actuala Uniune a artistilor si Fisc.
Ca sa intelegeti despre ce o sa va povestesc, trebuie sa trecem in revista niste lucruri. Apartamentele de deasupra fostului Bacorex sunt proprietate privata, deasupra unei cladiri ce apartine acum statului. Pe vremuri, cand primele niveluri apartineau bancii, si parcarea blocului, facea parte de pe terenul privat. Dar, dupa ce banca a dat faliment, si statul a luat toate bunurile, parcarea a devenit publica, cu toate ca apartamentele s-au vandut cu locuri de parcare sau de garaj.
Asa ca a existat mereu o lupta intre proprietari si cei ce veneau la Finante, care fie ocupau locurile de parcare, fie blocau accesul in zona.
Acum cu proiectul de reabilitare si modernizare a strazii Miorita, a intrat si parcarea asta in renovare.  Desteptul de inginer de pe santier (fost coleg de-al meu, ca-i stiu moaca din facultate si isi arata fasolili la mine cand ma vede) a inchis si parcarea din fata blocului si pe cea de la Fisc si nici n-a terminat nicio parcare din zona ca timp de doua saptamani sa te chinui in disperare sa gaseti un loc unde sa parchezi.
Au scos toate dalele, au nivelat (cam era nevoie ca se lasasera, era un canal mai ridicat etc) dar au micsorat-o. In primul rand au modificat intrarea, astfel incat a disparut un loc de parcare. In al doilea rand, accesul in parcare se face pe o alee pe care incape doar o masina - ceea ce e destul de stupid dar cel mai tampit lucur e o bordura, plasata la intrarea in parcare, ce delimiteaza partea de alee si un loc de parcare, bordura pe care trebuie sa o incaleci, daca e parcata o masina mai mare langa scari, ca altfel nu e loc. Nu mai zic, ca din cauza bordurii nu mai poti sa intorci masina in parcare si trebuie sa iesi pe alee cu spatele, ca la nebuni.
Accesul ala ingust de la intrare e cam din scurt si nu e atat de usor sa intri in parcare, iar noua intrare e si mai aprope de intersectie, astfel chiar ca daca vii din centru nu poti sa mai intri in parcare, pentru ca sunt deja masini la semafor.
Ma intreb, colegul ala care a proiectat (ca proiectat se zice si in cazul de fata) parcarea, n-a calculat nimic? Adica lui la ochi nu i s-a parut cam ciudat ca nu e destul loc? Bun, inteleg ca iei niste distante minime din normativ, dar daca era deja o parcare care functiona perfect, de ce mama naibii ai reproiectat-o tu fix de-am pixelea, ca sa o busesti? Si de ce limba aia din bordura ce incurca pe toata lumea?
Nu stiu cine esti, nu stiu cati ani ai, unde ai terminat facultatea dar stiu cu mana pe inima ca esti prost pentru ca nu ai simt practic. Si aici e si vina facultatii ca nu te invata mai deloc sa gandesti practic si "outside de box". Misca-ti fundul in parcarea pe care ai proiectat-o si ai stricat-o sa-ti vezi munca.






Pe curand...

Comentarii

Postări populare