Valentine Day asa cum il vad eu!

Am scris acest mesaj pe doua foi, date la Lavinia, in timp ce era in oras la o bere respectiv ceai negru cu lapte. Eram foarte pornit si nervos si nu regret ca am scris totul pentru ca acum mi-am pierdut din acea revolta

Nu cred ca am vazut atata lume in Mall ca zi, poate doar la "Noaptea reducerilor". Acum nu credeti ca sunt un Mall-ahollic sau nu stiu ce dar e plasat in fata campusului si orice am nevoie ma duc acolo sa imi iau. Cum am intrat am post lovit de o aglomerati si de o fortoteala ce iti suge orice urma de denergie. Doi cate doi, cupulete se plimbau romantic prin mall cu baloane cu heliu in forma de inimioara si trandafiri rosii in mana. Sus nu am gasit nici o masa unde sa ma asez sa mananc ceva. Era plin peste tot. Am vazut celebri mall-isti, am vazut tocilari ce se iubeau ca chiorii, cupluri undeva intre varsta a doua si a treia in care ei sunt burtosi si mustaciosi si ele coafate inalt. Unde sunt plimbarile in parc, cand romantic se tineau de mana? Chiar au fost inlocuite de mall?
Dar de ce trebuie sa se sarbatoreasca o zi a indragostitilor? Nu poti sa iti arati iubirea pentru jumatate in fiecare zi? De fapt e o mare strategie de piata. Din toata aceasta poveste au de castigat cei ce vand. Esti bombardat de oferte cu inimioare, de pachete cadou, de unu plus unul gratis pentru jumatatea ta, de tot felul de strategii pentru a vinde. Astazi florile au fost mai scumpe cu 60%, au aparut tot felul de inimioare de plastic, de porumbei de plastic, de lumanrele rosi si estente afrodisiace, toate mult mai scumpe ca do obicei si omul cumpara, pentru ca e in trend. Din toata povestea are de castigat cel ce presteaza servicii de pe urma cumparatorului mediocru ce intra in joc. Am vazut un Cupidon, in cersaf de saten, cu doua bunaciuni langa el ce inpartea fluturase cu agentie matrimoniala, trebuie sa fie bagati in seam si cei ce sunt singuri. Am vazut pe blogul lui Chirila un filmulet mult prea tare facut de el despre ceea ce devenim, despre ceea ce sunt ei, ce fac afaceri de pe urma acestei zile. Am sa pun si filmuletul pentru ca mi s-a parut foarte tare. Totul e un balci, dar un balci occidental!
NU sarbatoresc si NU voi sarbatorii niciodata aceasta chisioasa sarbatoare a iubirii, poate voi sarbatorii Dragobetele si asta pentru ca este o sarbatoare a noastra ce este mult mai profunda in totemism decat acesti vis american imprumutat de noi, un popor de plagiatori. Asta suntem, niste copisti ce luam totul de la ei, aruncand ce aveam noi, cu toate ca era mai bun, pierzandu-ne identitatea. NU cred ca mai exista o tara inafara de noi cara sa foloseasca atatea cuvbinete in engleza cu toate ca exista echivalentul in roman. Poate indienii, dar au dfost sub dominatie engleza, noi NU!!! E plin de omaneni ce nu au habar de ceea ce e tara lor, de traditiile si obiceiurile noaste, dar pentru ca sunt persoana publice si nu stiu sa lege doua vorbe pentru ca nu au citit niciodata o carte si parodiile sunt cele mai tari filme, fata, manipuleaza masele mediocre ce sunt mult impaznzite in tara asta de tarani orasenizati si imprumutam tot felul de chiciuri occidentale.
TREZITI-VA!!!! Nu o sa mai stim cine suntem, ce vrem, ce cautam. Amveam o carte cand eram mic si avea tot felul de povesti cu talc. Una din ele era "Ce pasare mai e si asta". Era vorba de o gasca(Romania) ce mergea prin ograda si cerea la shimb cate ceva de la fiecare. A luat coada de la paun, aripile de la cioara, gatul de la lebada, labele de la rata, gusa de la pelican, pioarele de la braza. Si mergeam m,andra pe ulita si otate pasarile se intrebau Ce pasare o mai fii si asta? Pana a prins-o vulpea si avea aripi prea mici pentru a zbura si a mancat-o. Asa se va intampla si cu noi suntem o paiata ce si-o va lua urat
Si am trecut de la una la alta, cuprin iar de furia mediocritatii si prostiei ce troneaza aici
Pe curand...

Comentarii

Postări populare