Alfa Articolul


Cand eram mic aveam o carte de povesti adusa de la moldoveni. Cartea avea niste povesti cu talc si niste desene frumoase. Una din povesti se numea Ce pasare mai e si asta, o poveste pe care nu am uitat-o nici pana azi. Povestea (pe care o puteti asculta daca apasati pe numele ei, mai sus) ne prezinta o gasca ce incearca sa fie altceva. De aceea ia de la lebada gatul luing, de la pelican ciocul mare, de la cocor picioarele, de la cioara aripile, de la paun coada, de la cocos creasta gusa si cucurigu. Mandru de noua infatisare gascanul se plimba si se infalneste cu cardul de gaste. Acestea minunate il intreaba ce pasare e si el mandru spune ca e gasca. Insa nu reuseste nici sa manance iarba, nici sa innoiate is nici sa zboare si este aproape omorat de vulpe. Salvat de gaste, realizeaza ca a gresit si innapoiaza partile imprumutate la loc.
Aceasta poveste cu talc ne spune ca nu e bine sa incercam sa fim ceea ce nu suntem pentru ca noi nu realizam cat de absurzi suntem si transformarea asta horror nu o ne ajuta la nimic.
Problema e ca nulti dintre noi nu realizam acest lucru. Eu cunosc o astfel de alfa-pasare ce incearca sa se dea o pasare rara in timp de e un spectacol grotesc de circ. Inconjurata de alfa-animale ea traieste alfa-experiente de care se alfa-plange non stop. Ceea ce nu realizeaza e ca toate aceste lucruri i se intampla pentru ca ea e ca pasarea din poveste. Pentru ca inceaca sa fie alfa nu reuseste nici sa manance, nici sa zboare, nici sa alerge. In alfa-oglinda ei se vede cea mai speciala pasare insa vede o imagine distorsionata.
Iar marea si crunta diferenta intre povestea din copilarie si povestea contemprana e ca gascanul nostru a realizat cat de penibil e insa alfa-pasarea e atat de proasta si fudula incat spune ca toti ceilalti au ceva cu ea si nu vede ca ea e problema.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare