Waseda Festival

Anul trecut am ratat festivalul Waseda, si mi-a parut tare rau. Noroc ca am fost anul asta si sunt impacat ca nu am ratat nimic anul trecut. Copilarii si ingramadeala, asta e festivalul univeristatii.
Initial am vrut sa vedem flashmob-ul de Gangam Style. Dar nu l-am gasit. Insa l-am gasit pe George, pe care l-am luat cu noi in descoperirea festivalului. Festivalul Waseda se tine in fiecare an, in primul weekend din Noiembrie in capusul mare si in campusul Toyama. In campusul Nishi-Waseda se tine un festival tehnic in aceasi perioada.
Am plecat din Toyama, in campusl mare, unde vroiam sa mangam ceva de la tarabele cu mancare, organizate de studenti. Initial am urmarit un spectacol de dans, organizat de grupul de dans al universitatii. Se vroia interesant, insa eraprea mecanic si in momentul in care dansau doi cate doi, se simtea tensiunea. Ne-am retras de acolo si am pornit spre tarabele de mancare. Se calca lumea in picioare si mi s-a facut rau de atata ingramadeala. Am batut 500 de m in jumatate de ora si am mancat un carnacior si trei ghioza.
Ciduati langa ciudati si galagie multa. Abia am reusit sa mananc iar apoi am plecat spre auditoriu. Acolo era un concert de muzica clasica. Concertul incepea in jumatate de ora, insa nu mai era niciun loc disponibil. Ne-am decis sa nu stam. Am urmarit pe scena din fata audioriului un specacol de cascadorii cu mingi de basket.



Apoi am plecat din nou spre Toyama. Poate acolo era ceva mai amunzant, mai interesant. Se calca lumea in picioare iar la semasfor am stat de doua ori, ca sa putem trece strada. Era prea multa lume, toata universitatea iesise la festival.
Am prins in campus un concert de muzica rock. Am intrat in sala de sport, unde lumea astepta extaziata trupa lor preferata. Niste ciudati: artisul era machiat ca un claun, cu o caciulita de bebe in cap, si salopeta rosie, dj-ul avea masca de luptator mexican iar ceilalti aveau si ei diferite accesorii. Toti se comportau ca niste robotei. Solistul le zicea sa de din mana, toti dadeu, le zicea sa arunce batistele in aer, toti aruncau. Nimeni nu iesea din ordinea impusa de solist, nimeni nu dansa ca nebunul, pe ritmul muzicii. Erau niste robotei ce ascultau ordinile maestrului.
Nu am rezistat mai mult de doua cantece si am plecat. Inainte sa ma intorc in camin, am tras o fuga si la mine in campus. Sa vad ce e cu festivalul tehnic. Un festival cu batrani ce disucta despre stiinta, cu copii pasionati de roboti. Din pacate robotul pe care l-am vazut era usor sricat, si nu ii functiona un brat.
Expozitii, vernisaje,conferinte, nimic deosebit.



Pierdere de timp si o migrena ingrozitoare.
Pe curand...

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare