Kanamara Matsuri - festivalul falusului din Kawasaki

ATENTIE: Acest articol contine poze cu diferite obiecte in forma de penis, ce pot parea deranjante pentru unii dintre voi.

In fiecare an, in prima duminica din aprilie, in Kawasaki - prefectura  Kanagawa, al 9-lea oras ca marime din Japonia, are loc festivalul Kanamara Matsuri, un festival shinto, inchinat falusului, la templul Kanayama.
Am tinut mult sa ajung la festivalul asta si am citit cateva articole despre el. Din acest motiv am ajuns sa am sperante mari de la festival si am fost usor dezamagit. Claustrofobia m-a lovit destul de tare si am plecat dupa o ora jumatate, inainte sa inceapa procesiunea propriu zisa.
Festivalele japoneze sunt un fel de Hram la noi la tara. In curtea templului se aduna comercializanti ce vand diferite obiecte, ce au legatura cu templul.
Pentru cazul de fata, toate obiectele vandute aveau forma de penis.


Festival dateaza din perioada Edo (1603-1867). Există o legendă celebra printre localnici, care explică originile "Kanamara Matsuri": Odată, exista a fost un demon cu dinți ascuțiti, care sa indragosti de o femeie frumoasă si tânără. Ea nu a fost interesata de demon și când a decis să se căsătorească cu un alt bărbat, demonul a devenit foarte gelos. El s-a ascuns in vaginul fetei cu o noapte înainte de nuntă. În acest fel el a muscat si a rupt penisurile celor doi soti ale fetei. Toată lumea din sat a fost supărata și astfel în cele din urmă un fierar făureste un falus din oțel cu care au pacalit demonul. Dinții lui s-au rupt și astfel a plecat vaginul fetei. Acest lucru a dus la consacrarea  falusui de fier și Kanamara Matsuri. De atunci prostituate se rugau pentru protecție împotriva bolilor cu transmitere sexuală. În ultimi ani o mulțime de cupluri de tineri căsătoriti viziteaza atunci când doresc să înceapă o familie. Este, de asemenea frecventat de travestiți și homosexuali / lesbiene. Festivalul s-a schimbat foarte mult de-a lungul timpului. Este un eveniment care combină tradiții Shinto cu elemente moderne. . Banii câștigați din toate bunurile vândute este folosit pentru a ajuta la cercetare SIDA.




Mai multe poze pe pagina de facebook a blogului, aici.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare