Orez prajit
Pentru ca acest fel de mancare usor si rapide de preparat, imi place mult, sambata am decis sa il incerc si eu. Pentru reteta am folosit: praz, ou, carne de port taiata fasii subiri, ulei de gatit, ulei de susan, sos de soia, sare si condiment japonez.
Pentru ca nu am masina de gatit orez si pentru ca imi era peste picor sa imi fierb eu orezul, am apelat (ca de multe ori de altfel) la niste caserole cu orez semipreparat. Ambalajul caserolei se dasface intr-un colt, cat sa scoti placuta ce trage umezeala si se pune la microunde timp de doua minute.
Carnea s-a gatit foarte repede iar prazul s-a inmuiat imediat, asa ca am adaugat doua oua batute bine cu sare. Am amsestecat in continu ca oul sa fie zdribit in bucatele cat mai mici.
Cand oul s-a gatit am adaugat orezul si cateva linguri de sos de soia:
Am amestecat timp de doua minute ca sa se omogenizeze totul, dupa care am adaugat un pic de ulei de susan ca sa dea aroma. Am mai lasat pe foc 30 de secunde, timp in care am tot amestecat sa nu se prinda.
Pofta mare!
Pe curand...
Comentarii
Trimiteți un comentariu