Aproape absolvent

Azi a fost Ziua 0, ziua de care ma tot plang in ultimile trei saptamani, ziua cu prezentarea tezei.
M-am agitat mult pentru ca nu intelegeam sistemul. Mi s-a parut absurd sa imi spui ca disertatia se sustine in ziua de, cu trei saptamani inainte, cand noi inca lucram la niste date. Insa am afalat apoi ca doar o sustinem, pregatim doar prezentarea, si teza se preda mai tarziu. E o idee foarte buna. In teorie, dupa prezentare ti se fac niste precizari, corecturi, si apoi, ai timp sa o scrii, in urma feed-bacak-ului primit.
De vreo 10 zile tot modific prezentarea si ma tot plang ca profului nu ii convine nimic. Acu, dupa ce a trecut, pot spune ca bine a facut. Am slefuit prezenatra aceea pana a ajuns la adevarata valoare.
Dar ar fi  fost si mai bine daca nu as fi avut emotii.

Azi noapte am adormit abia la 3 si abia dupa ce am luat somnifere. Ma durea stomacul ma duceam cu gandurile unde nu trebuia, nu ma puteam linistii ca sa vina Mos Ene. Ma calmasem un pic cand m-am hotarat sa joc Candy Crush Saga - joc pe care nu il mai jucasem de o luna, pentru ca eram blocat de vreo doua luni la un nivel. Si l-am trecut. Superstiile mele au trimis un impuls creierului si i-au zis ca e semn bun.
Dimineata, mi-am urmat tot ritualul de examen: chilotei rosii, ceva nou (camasa si sosete), am ascultat melodia norocoasa (aia pe care am ascultat-o prima in ziua cand am luat restanta la RM - Stefan Banica JR - Toata lumea danseaza) si am mers, sarind peste fiecare crapatura cu picioarul drept. Asa ca sa se uite oamenii pe strada la mine si sa zica: Dupa ce ca e strain, mai e si nebun.
La scoala am inceput sa transpir si sa tremur. Ma lua cu stare de voma, dar nu mancasem nimic, nu puteam sa stau locului, ma invarteam in cerc si toata lumea se amuza de starea mea.
A venit si ora 10, si ne-am prezentat in sala de conferinte din cladirea 55. Cu calm, rar si cu voce tare mi-am prezentat primele 10 slideuri. Apoi s-a blocat calculatorul. Proful imi zicea, hai mai departe, eu apasam pe sageata dar nimic, miscam mouse-ul pe ecran, dar nimic: si m-am panicat. Si-a revenit dupa un minut, dar era prea tarziu. Panica ma cuprinsese cum ceata pune stapanire peste oras dimineata.
Si asa panicat am ajuns in momentul intrebarilor, cand nu am putut raspunde. Am raspuns eu ceva, dar bateam capii cu gratie. Proful s-a prins (nu era greu, pentru ca vocea mi se subtiase ca a lui Cezar Ouatu) si m-a luat cu incetisorul: Hai Horea, explica ce e coeficintul ala, si apoi ala si asa raspunzi la intrebare. Da, mi-am revenit si am inceput sa explic ce trebuia. Insa cand m-a intrebat de ce nu am reusit singur sa ma adun, mi-am adus aminte de un banc si am ras. Doua prostituate, pe linia de centura, langa aeroport. Trece masina de politie, se opreste si le legitimeaza. Prima incepe sa spuna ca e Insotitoare de Bord, ca a venit cu un zbor de noapte si ca nu a mai gasit nicio masina sa mearga acasa, asa ca a pornit-o pe jos. Il convinge pe politist, pana cand se indreapta spre a doua, care spune: Si eu tot curva, dar nu stiu sa ma exprim.
Asa si eu...
Dar s-a terminat. De acum am timp catinel sa termin de scris la disertatie. Si aici e mai usor pentru ca ma deja structura facuta, si e o singrua teza, cu doi autori. Eu am avut un proiect de grup, prezentarea a trebuit facuta separat, insa teza o sa fie una singura.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare