Cinzan-so Garden toamna

Exista o gradina ascunsa de hoteluri de lux, in imima metropolei Tokyo. Nu stiam de acel loc minunat iar daca treci prin fata lui nici nu iti dai seama ce se ascunde dincolo de gardurile mari ce adapostesc restaurante.

Cu toate ca este relativ micuta, gradina este foarte complexa. Pe langa sutele de soiuri de copaci sunt si mici monumente si pagode plinde de istorie. In parc se gaseste unul din primele izvoare minerale descoperite in Tokyo dar si cateva capele unde tinerii se casatoresc. Aleile sunt create in asa fel ca din fiecare colt sa poti admira peisajul. Si tocmai din acest motiv gradina este aleasa ca locatie de nunta sau de sedinta foto. Noi am prins vineri o sedinta foto cu p fata imbracata intr-un frumos kimono. Mi-a placut sa o urmaresc dar totodata ne-a si incurcat pentru ca avea acelasi traseu cu noi si mereu trebuia sa asteptam sa fie pozata ca sa putem continua plimbarea fara a trece prin cadrul ei.
Cascade, pagode alei intortochiate si capele fac parte din complexitatea parcului. Am vazut si un cires ce infloreste de doua ori pe an, primavara si acum toamna si asta m-a impresionat mai mult decat frunzele rosii pe care le admir atat de mult.
Trebuie sa mai vad odata gradina primavara, am vazut cateva poze asa frumoase in articolul de pe Japonia Noastra dar si noaptea, pentru ca este una din putinele gradini publice ce nu se inchide la 4 si care e luminata noaptea.
Mai multe poze din gradina pe pagina de facebook a blogului, aici.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare