Jurnal de calatorie - ziua 9

Dimineata am facut o tura de Arad, cu Voichita. Centrul vexhi e foarte frumos insa nu am fost impresionat prea tare de el. Poate pentru ca am vazut foare multe orase vechi in ultimile 9 zile sau pentru ca ma asteptam la mai mult. M-a batut foare mult la cap Q cu Aradul si ma asteptam sa fie mai spectaculos. Mi sa parut un Cluj mai mic si mai murdar.
Apoi am plecat spre Timisoara. Distanta dintre Arad si Timisoara e de aproximativ 60 de kilometrii insa drumul e foarte aglomerat. Am parcat undeva langa ruinile vechii cetasi si am pornit pe jos spre centru. Centul este inchis, devenind un imens pietonal. Am facut multe poze si ne-am indreptat spre capatul piatetei, adica spre Catedrala Mitropolitamna. Biserica este foarte frumoasa, un adevarat monument al secolului 19. Mare, impunatoare, frumos pictata.
Pentru ca era ora pranzului si eu cautam in disperare niste pantaloni subtiri am hotarat sa mergem in Iulius Mall Timisoara. Mallul este spectaculos. Arhitectura este una speciala. Arata ca o cetate iar ultimul etaj este un mare cerc , cu o gaura in mijloc. Tot acest etaj din sticla este sustinut de niste stalpi. Este spectaculos. Din 2009 mall-ul se va dubla.
Spre seara am vizitat Manastirea Gai, din Arad, o manastire monument istoric din secolul 18. M-am simtit foarte bine acolo, m-am incarcat de energie si spiritualitate.
Teoretic s-a terminat, pactic maine mai vizitam cate ceva in drumul spre casa si poposim pe langa Sibiu. Miercuri ajung acasa...
Pe curand...

Comentarii

Postări populare