Roz pl@

Acum vreo cativa ani circula o gluma stupida. Ti se arata ceva de culoarea roz pal si erai intrebat ce culoare e aia. Raspunsul corect era Roz pula. Mi-am adus aminte de chestia asta cand am aflat ca filmele erotice artistice japoneze se numesc pink movies.
Da ca sa intelegeti cum de am ajuns la un astfel de film, am sa va povestesc despre Comaneci.
De fiecare data cand cunosc o noua persoana, si de obicei se intampla cu persoanele in varsta, si afla de unde sunt, fac o miscare relativ vulgara si striga Comaneci!

Miscarea, pe care puteti sa o vedeti in videoclipul de mai sus (e singurul pe care l-am gasit, miscarea e corecta, nu conteaza ca tipa ce face miscarea cade dupa aceea), face parte dintr-un moment de stand-up comedy japonez al celebrului comedian si regizor Shogoro Nishimura. Se pare ca acesta avea aceasta gluma in spectacolele sale si asa a devenit Romania celebra in Japonia. Shigoro Nishimura este actor, regizor, muzician, pictor si star de televiziune, fiind una din cele mai importante si iubite personalitati japoneze. Cel mai celebru film al sau este Hanami, pe care incerc sa il vad de ceva vreme, dar e cunoscut ca s-a implicat in realizarea filmelor roz.

Asa am ajuns eu sa vad un film produs de el, un film roz, si asa am aflat despre aceasta latura din istoria sexuala a Japoniei.
Filmele roz au aparut in anii '60 si au fost un mare succes timp de doua zeci de ani. Odata cu intrarea cinematografiei occidentale in Japonia, cinematografia locala a inceput sa piarda teren. Filmele americane si frantuzesti aratau scene de nuditate feminina, ceea ce le facea populare pentru frustratii de japonezi. Asa, in anii '60 au aparut filmele pink: incercand sa redobandeasca siveranitatea in cinematografie, exploatand placerile barbatesti. Daca in anii '60-'70, aceste filme erau produse de studiouri mici, in a doaua decada a vietii acestor filme, au fost produse de case mari de productie si regizate de mari regizori. Industria a falimentat in 1993, dupa aparitia casetelor video, toata lumea avea filmele si nu mai erau interesati sa mearga la cinema sa le revada sau sa vada unele noi.
Filmul pe care eu l-am vazut, Rope and Skin este regizat de Nishimura si face parte din seria "Roman". Filmul o are ca protagonista pe Naomi Tani, una din senzatiile cinematografiei roz din Japonia. A fost ultimul film in care Tani a jucat, ea retragandu-se in mare glorie.
Filmul o prezinta pe Okoma, o membra a mafiei japoneze ce se intoarce un orasul natal, dupa cativa ani de absenta. Aici afla ca fostul sef al gastii mafiote din care face parte a fost omorat se o gasca rivala si porneste in razbunare. Este prinsa si capturata, supusa torturii si batjocorii insa scapa si fuge din oras. Filmul are niste scene ingrozitoare de viol cu banana si ne arata lectii pe care o viitoare prostituata le invata ca sa poata satisface un barbat. O astfel de lectie este cea cu oul, care pe mine m-a marcat. I se indroducea un ou in vagin si trebuia sa il sparga cu muschii.

Aceasta parte a istoriei japoneze ma face sa ii inteleg mai bine si sa imi dau seama ce fel de oameni sunt. Dincolo de politetea falsa de pe strada, japonezul are o frustrare sexuala ce ii contureaza viata. Sunt multe de spus pe tema asta, insa eu nu am curajul sa ma avant in acest subiect.
Pe curand...

Comentarii

  1. Cred ca in prima parte este vorba de regizorul Takeshi Kitano (Beat Takeshi).

    s.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, am gafat-o. am zis ca e vorba despre acelasi tip in ambele cazuri

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare