Cimitirul lui Telespan

Lumea spune ca sunt hipster. Ca citesc literatura romaneasca contemporana, literatura coreana, in general literatura de nisa. Poate oi fi, dar un hipster nu face niciodata ceea ce e mainstream, atuci cum as fi citit eu Cimitirul, cel mai citit roman romanesc?
NU sun hipster (cand vine vorba de literatura)!
Am vrut sa citesc cartea asta imediat dupa ce a aparut. Vedeam peste tot articole despre roman: bloggarii erau exaltati, criticii lesinati, toata lumea punea citate din roman si plotul parea interesant. Primul roman gay pe placul heterosexualilor. Avem asa ceva? Bun! Trebuie sa-l citim.
A durat mult pana sa citesc cartea pentru ca a durat mult sa mi-o cumpar. Draga Herg Benet Publishers, va apreciez conceptul si ideea de a promova tinerii scriitori, da mai taiati din pret! Aveti grafia misto, dar calitatea hartiei si a copertei e proasta, deci eu nu vad justificarea pretului. Inteleg ca sunteti noua Casa de Pariuri Litarare si incercati sa nu ajungeti la faliment ca ei, dar e cam scump... Noroc ca a inceput sora-mea sa lucreze si mi-a luat-o ea cadou.
Despre carte? I-am dat 4 stele din 5. E o carte scrisa foarte bine, e o carte curajoasa. Insa ca minururi: e o carte plina de clisee. Scenele de sex desprinse din filmele porno par scrise doar ca sa socheze iar personajul are parte numai de intamplari cliseisce desprinse din comedii britanice.
Adrian (fie el Green sau Telespan) e superficial. Teama lui cea mai mare e saracia. Si se vede asta in cartea pe care a scris-o. A scris-o ca sa socheze, sa vinada, sa poata fi tradusa si adaptata intr-un film. Si asta nu e un lucru rau, dar dorinta asta pentru bani a facut sa fie usor superfical totul.
Pe curand...
P.S.: Nu japonezii scriu cele mai perveste romane, ci se pare ca romanii. Insa nu m-a ingretosat nimic. Poate am mai crescut si m-am maturizat dar nu mi s-a parut o carte libidinpasa asa cum mi s-a parut in liceu Romanul romanesc pervers al lui Kiki Vasilescu (care vad ca si-a publicat al doilea roman - anuntat de acum 10 ani - aici, la Herg Benet)

Comentarii

Postări populare