Tu cat rezisti?

Romanul e ca un caine. El e invatat sa indure. A indurat ani de-a randul saracia si ratia in timpul comunismului, acum suporta scumpirile si nedreptatile din partea guvernantilor. Atata timp cat are ce sa manance, fie chiar un colt de paine, are caldura cat sa supravietuiasca si tv la care sa se uite, el indura. Nu iese in strada sa isi ceara drepturile. Crede ca e o pedeapsa pe care trebuie sa o indeure si asteapta sa se intoarca roata. Dar cat indura? Pana cand?
Femeile din Romania sunt abuzate fizic de barbati. Copii sunt batuti de parinti. Angajatii sunt jigniti de angajatori.
Se fac zeci de campanii care incearca se sensibilizeze lumea, campanii care spun femeilor sa isi denunte sotii dar nimic concret nu se intampla.
Cati romani lasa totul si o iau de la capat in alt oras, in alta tara? Foarte putini... Suntem legati de glie, de pamant, de casa si de familie.
Cate cupluri divorteaza cand relaitia nu mai merge? Putine... Se gandesc la partaj, la prieteni, la familie, vad divortul ca un esec, ca o rusine. Si cand au copii e si mai greu sa ia aceasta decizie. Se gandesc ce o sa aiba copilul de suferit in urma divortului fara sa realizeze ca si asa sufera cand traieste cu tensiunea deasupra capului.
Eu as vrea sa cred ca eu o sa am curajul sa iau o asta decizie si atunci cand o sa fiu nefericit o sa inchid un capitol si o sa o iau de la capat.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare