Zodiile mele

Nu am inceput anul prea bine si m-am gandit sa vad cum imi va merge in noul an chinezesc. Pornind de aici mi-am calculat inca odata toate zodiile si mi-am reamintit ca sunt:

Asa ca am inceput sa citesc din nou caractersticile zodiilor si m-am amuzat descoperind ca o mare parte din ele le am. Deci:


Personalitatea zodiei Capricorn

Nativul Capricorn este disciplinat, loial, serios, practic, se orienteaza catre succes. Capata cu greu încredere în ceilalti. Are un puternic simt al realitatii. El se concentreaza asupra esentialului, este sârguincios, perseverent, econom, corect.

Nativul din zodia Capricorn este un om pe care te poti baza. Îsi cheltuie energia metodic si "se catara" încet spre telurile lui ambitioase. Un Capricorn merge la sigur si evita experimentele. Are aptitudini pentru profesiuni ca inginer, administrator, constructor sau mestesugar (în general în profesiuni legate de pamânt).

Daca Soarele este prost aspectat, nativul din Capricorn poate gândi si actiona în mod egoist, înclina spre supraevaluare, este încapatânat, ipocrit si, din cauza neîncrederii în ceilalti, îsi deschide cu greu inima.

Sanatate : Nativul din Capricorn este mai expus la boli cronice decât la cele acute; totusi este amenintat de fracturi, raniri, în special la genunchi sau încheieturi, reumatism, raceli, afectiuni ale stomacului si ale pielii, ca si la dereglari metabolice.

Ascendentul in Taur

Principala caracteristica a unui nativ cu Ascendent in Taur este dorinta de a avea / a poseda / a stapâni - atât bunuri cât si persoane. Aceasta dorinta este chiar mai puternica la nativul cu Ascendent in Taur decât la nativul din zodia Taurului. De multe ori, nativul cu Ascendent in Taur nu se simte implinit decât atunci când se poate inconjura cu cât mai multe dovezi palpabile ale reusitei sale materiale.

Pentru nativul cu Ascendent in Taur este foarte important sa isi creeze un mediu sigur si linistit, in care sa nu poata avea surprize neplacute. Iar când are un astfel de mediu (de obicei, caminul, care este pentru el un sanctuar), greu il convingi sa iasa din "bârlog".

Adeseori, nativul cu Ascendent in Taur este destul de plin de sine si cât se poate de incapatânat, la fel ca nativul din zodia Taurului, dar constientizeaza mult mai greu aceste defecte.

Din punctul de vedere al sanatatii, nativul cu Ascendent in Taur este predispus la probleme cu glanda tiroida.

In ceea ce priveste relatiile, nativul cu Ascendent în Taur este foarte pasional si are un apetit sexual deosebit. Este un partener de viata foarte pretentios, dar stie sa creeze un camin sigur si indestulat pentru persoana iubita.

Zodia Tigru din zodiacul chinezesc

Tigrul are o nestavilita pofta de viata si nu-i lipsesc mijloacele pentru a-si face parte. Averile îl lasa rece, dar se da în vânt dupa aventuri care îi pun puterile la încercare. Nimic nu îi poate sta în cale, nici situatiile neprevazute, nici pericolul.

Tigrul ia hotarâri în functie de impulsul de moment, ascultând mai mult glasul inimii decât pe cel al ratiunii. Entuziasmul sau neînfricat îi mobilizeaza pe cei din jur. Oamenii sunt gata sa-l urmeze pâna la capatul pamântului, numai ca sa fie partasi parte la visurile si proiectele lui ambitioase, prin care urmareste în primul rând sa evadeze din monotonia vietii de zi cu zi.

Aceasta extravaganta merge mâna în mâna cu nevoia Tigrului de a comanda: îi place sa fie ascultat fara crâcnire. Cei care îndraznesc sa-i conteste autoritatea ar face bine sa se pazeasca: risca sa încaseze zgârieturi urâte.

Excesiv în toate, comportamentul Tigrului tradeaza forta emotiilor ce îl anima: pasiunea si înversunarea fac parte din viata lui de zi cu zi. Când cineva încearca sa îl vâre în cusca, înnebuneste de furie si ragetele lui vor fi asurzitoare!

Zodiac chinezesc - zodia TigruAventurier neobosit, Tigrul îsi construieste viata din întâmplarile si ocaziile care i se ivesc, profitând de fiecare sansa cu o îndrazneala aproape inconstienta. Din acest motiv, este imprevizibil si nu prea reuseste sa îi faca pe cei din jur sa se simta în siguranta.

Ascendent in zodia Cal

În zodiacul chinezesc, ca si în cel european, Ascendentul este determinat de momentul exact al nasterii. Spre deosebire de cel european, zodiacul chinezesc împarte fiecare zi în 12 intervale orare, carora le corespund cele 12 zodii.

Orele Calului sunt: 11:00 – 13:00. Toti cei nascuti în orele Calului au Ascendentul în zodia Calului.

Ascendentul în zodia Calului îl face pe nativ sa fie mai îndraznet, înclinat catre aventura. Uneori, nativul cu Ascendent în zodia Calului poate fi nestatornic.

Zodiac chinezesc - ascendent in zodia CalAscendentul în zodia Calului are efecte benefice mai ales asupra celor nascuti în zodiile: Iepure, Sarpe, Caine, Mistret.




Zodia : Lotus
Intervalul : 1 - 10 ianuarie
Corespondent în zodiacul european : a doua decada a zodieiCapricorn
Nativul zodiei Lotus din zodiacul indian este o fire optimista si reuseste întotdeauna sa se faca agreat de cei din jur. În plus, stie sa fie generos si sa sara în ajutorul celor aflati în dificultate.

Datorita felului sau de a fi, nativul din zodia Lotus este simpatizat de toti si uneori este chiar favorizat în afaceri sau pe plan profesional. El nu refuza favorurile si le primeste cu demnitate. Ca partener de afaceri sau coleg de munca, este corect si loial.

În societate, nativul din zodia Lotus este întotdeauna în centrul atentiei, pentru ca este spiritual si are talentul de a destinde atmosfera. În viata personala, este un tovaras de viata destul de dificil, pentru ca îsi doreste multa libertate si nu suporta nici un fel de constrângeri.

Zodia Brad

Nativul din zodia Brad are gusturi rafinate si este mandru si sofisticat. Iubeste frumosul in general, dar are tendinta de a fi capricios si incapatanat.

Desi este destul de egoist, stie sa le poarte de grija celor apropiati.

De obicei este modest, ambitios, talentat si muncitor.

Nativul din zodia Brad are multi prieteni si la fel de multi dusmani. Nu ii place sa vorbeasca despre problemele sale si prefera sa pastreze o aparenta de prosperitate. Are o dorinta paradoxala de a se simti liber si protejat in acelasi timp.

Iti poti si tu calcula zodiile pe eAstrolog.

Pe curand...





Comentarii

Postări populare