A manca

Am observat de ceva timp ca e o rusine sa mananci, ca acest act este redus de societatea in care traiesc la o nevoie fiziologica. Trebuie sa mananci in intimitate la fel cum te si caci. Si unde e arta? Parca exista arta culinara, parca mancatul fusese ridicat la rangul de bucurie a savurarii unei arte, arta gatitului.
Poata altundeva, nu aici... Daca ai nesimtirea sa mananci pe strada, ai mari sanse sa se uite lumea in gura ta, si nu de foame... Se uita ca si cum te-ai urina in public. Cum iti permiti sa manaci pe strada. Pe vremea mamei era rusinos sa te saruti pe strada, acest lucru e acceptat acum insa mancatul nu. Oare de ce? Ar exista o teorema, ce mi-a venit acum dar nu cred ca asta e motivul(stii ca de obicei cand nu gasesti motive plauzibile inventezi de dragul de a avea o explicatie). Poate ca daca mananci pe strada aduci o ofensa bucatareselor si bucatarilor prin faptul ca mananci o gustare sau produse de fast food, produse ce nu necesita un ritual de mancare, produse barbare. Dar... traim intr-o era in care "time is money" si nu ne mai permitem luxul sa mancam de 3 ori pe zi la masa, sa pierdem timp cu asa ceva asa ca mai luam gustari si pe strada cand ne deplasam dintr-o parte in alta.
Problema aceasta este doar in partea estica a Europei. Nu cred ca daca mananci pe strada in Londra sau Paris pe strada se uita cineva la tine lung, de fapt nici in Bucuresti, Doar pe aici prin Moldova...
Dar mie nu imi pasa la cum se uita
Pe curand...

Comentarii

Postări populare