Taxi

Am o mare probleam cu taximetristii. Si nu ca sofer, ci ca pasager, client. Daca te urci intr-un taxi si soferul e batran posibil sa te bata la cap cu problemele administratiei locale sau de ce nu sa faca politica. O sa zambest politico si o sa spui da din cand in cand. Daca ai tupeul si te urci intr-un taxi cu un taximetrist tanar exista mai multe variante. Partea buna e ca o sa ajungi la timp, pentru ca merg foarte repede dar... ori o sa asculte manele, rar clubbing, ori o sa injure tot drumul, o sa scuipe, spurce... ori o sa claxoneze gagicile de pe strada sau soferii ce nu ii lasa pe ei sa treaca. Nu o sa le convina niciodata ca nu ei au prioritate si o sa faca un pomelnic tuturor care nu vad ca el este jupan si are client. El nu sa comunice de loc cu tine, doar la inceput cand ii spui destinatia si la sfarsit cand iti spune cat face.
Am urcat odata intr-un taxi si soferul era femeie. Am crezut ca o sa fie misto. A fost intereant. Era foarte nervoas, suparata dar nu spunea nimc cu voce tare. Vacea incantatii cred, nici macar muzica nu asculta cu toate ca avea un super casetofon cu mp3.
Oare cand o sa ajungem in stadiul de normaliate in educatie, cand taximetristii vor fii la locul lor, cand tarifele vor fi si ele mai normale sau cand ne vom permite sa mergem mai des cu taxiul?
Pe partea cealalta, sa fii in trafic ca sofer si sa fii stresat de un taximetrist, nu mai vorbesc...
Sunt un rau necesar, cred... O categorie aparte de oameni, o clasa sociala, cred... Dar e bine sa ai un prieten taximetrist, asa am auzit...
Pe curand...

Comentarii

Postări populare