Mashup Stew
Duminica am gatit ceva ce am numit Mashup Stew. Am pornit de la ideea unei tocanite de cartofi si am folosit condimente indiene si sosuri japoneze. Deci e o imbinare de trei culturi si bucatarii. Putea sa iasa o varza, dar a iesit ceva interesant.
Totul a pronit de la ingredientele ce le mai aveam in casa si anume cartofi, morcovi si ceapa. Am zis ca iau niste pui si curry dar intre timp vazusem oferta la ciuperci si cand sa le iau am vazut intre legume un sos ce se vroia sos sarat pentru pui cu legume. De la raionul de mezeluri am luat o bucata de kaizer, pentru ca era prima data cand vedeam asa ceva si pana la urma m-am hotarat sa fac tocanita.
Am tocat ceapa si am dat pe razatoarea mica jumatate de morcov. In tigaie am adaugat apa si ule si le-am pus la inmuiat cu putina sare.
In timp ce morcovul si ceapa se inmuiau, am facut un sos din ulei, pudra de curry, garam masala, turmeric si piper negru. Am trecut prin sos puiul si l-am lasat sa prinda aroma.
Dupa ce s-a inmuiat ceapa si morovul am adaugat cartofii taiati in 8, jumatatea de morcov taiata in bucati mai mari si ciupercile curatate si am mai adaugat niste apa
Dupa cateva minute am adaugat puiul si kaizerul taiat cubulete si am lasat sa fiarba cu capac la foc mic:
Dupa ce a inceput sa fiarba am adaugat sosurile japoneze: o lingura sos de soia cu legume si sosul cumparat cu o zi inainte. Sosul cumparat era un sos de usturoi si sare:
Am dat focul la mediu, am ridicat capacul si am lasat sa scada apa.
Am inchis focul cand ceapa se topise, cartofii incepeau sa se sfarame si apa se evaporase, ramanand un sos gros:
Combinatia de condimente indiene si sosurile japoneze s-au legat bine impreuna si a iesit o tocanita deosebita.
Pe curand...
Totul a pronit de la ingredientele ce le mai aveam in casa si anume cartofi, morcovi si ceapa. Am zis ca iau niste pui si curry dar intre timp vazusem oferta la ciuperci si cand sa le iau am vazut intre legume un sos ce se vroia sos sarat pentru pui cu legume. De la raionul de mezeluri am luat o bucata de kaizer, pentru ca era prima data cand vedeam asa ceva si pana la urma m-am hotarat sa fac tocanita.
Am tocat ceapa si am dat pe razatoarea mica jumatate de morcov. In tigaie am adaugat apa si ule si le-am pus la inmuiat cu putina sare.
In timp ce morcovul si ceapa se inmuiau, am facut un sos din ulei, pudra de curry, garam masala, turmeric si piper negru. Am trecut prin sos puiul si l-am lasat sa prinda aroma.
Dupa ce s-a inmuiat ceapa si morovul am adaugat cartofii taiati in 8, jumatatea de morcov taiata in bucati mai mari si ciupercile curatate si am mai adaugat niste apa
Dupa cateva minute am adaugat puiul si kaizerul taiat cubulete si am lasat sa fiarba cu capac la foc mic:
Dupa ce a inceput sa fiarba am adaugat sosurile japoneze: o lingura sos de soia cu legume si sosul cumparat cu o zi inainte. Sosul cumparat era un sos de usturoi si sare:
Am dat focul la mediu, am ridicat capacul si am lasat sa scada apa.
Am inchis focul cand ceapa se topise, cartofii incepeau sa se sfarame si apa se evaporase, ramanand un sos gros:
Combinatia de condimente indiene si sosurile japoneze s-au legat bine impreuna si a iesit o tocanita deosebita.
Pe curand...
Comentarii
Trimiteți un comentariu