Tartine de somon afumat cu guacamole

Reteta pe care v-o prezint acum am invatat-o de la Bucatarel. El a realizat-o mult mai bine decat mine. O sa spun ca motivul e ca aveam febra cand am gatit, dar adevarul e ca nu am rabdare.
Pentru Guacamole aveti nevoie de: un avocado, jumatate de rosie, ceapa, doi catei de usturoi, chilli si iaurt. Mai aveti nevoie de 4 chifle (eu am folosit briose englezesti) si 100 de grame de somon afumat.
Avocado ca sa fie bun, trebuie sa fie usor moale cand il strangeti in pumn. Moale cat sa intre degetul usor in el. Daca e prea tare, se coace repede, daca il lasati o zi, pe masa, langa o banana, daca e prea moale, e posibil sa fie innegrit. Se ia avocado, se taia in doua pe lung si se scoare samburele.

 Se scoate din coaja cu o lingura, se aseaza intr-un bol si se paseaza usor cu o furculita. Apoi am zbrobit usturoiul si am tocat ceapa. Eu plang de la ceapa, asa ma mai mult am cioparti-o decat tocat-o. Dar imi place textura cepei asa ca nu m-a deranjat deloc.
La un Avocado se foloseste cam jumatate de rosie, ce se taie cubulete. Chilli se taie pe lung, se curata de samburi si de nervuri si se taie micut. Toate se adauga peste pasta de avocado. Se mai adauga o lingurita de iaurt, sare si piper si se amesteca toate la un loc. Se mai poate pune si putina lamaie, dar asta daca nu pui iaurt.
Chiflele le-am taiat in doua. Ideal era sa le prajesc usor in cuptor sau in prajitorul de paine, dar nu am avut unde. Exista in camin niste prajitoare de paine insa sunt inchise in dulap dupa micul-dejun.
Pe chifla am adaugat somomnul afumat
Apoi am adaugat peste goacamole si am uns tartina. Se mai poate decora cu niste vedeata, sau niste ceapa, sau chiar rosie, insa eu am uitat.
Pofta buna!
Pe curand...

Comentarii

Postări populare