Interviu la SexShop

INTAMPLARILE DIN ACEST ARTICOL SUNT MAI MULT SAU MAI PUTIN ADEVARATE. DAR NU ASTA CONTEAZA.

Te intorci acasa cu o superspecializare si iti doresti sa profezezi pe domeniu. Intri pe site-urile de recrutari si cauti joburi. Jumatate din ele nu sunt pentru tine, pentru ca iti cer minim doi ani de exerienta, cealalta jumatate e fromata din agenti vanzari materiale de constructii si agenti imobiliari. La 10 joburi din astea mai gasesti unul cu desenator autocad - pas, nu sunt bun la asta si nici nu am rabdare, sau inginer pe santier iar la 20 de joburi cu agenti mai gasesti unul cu inginer biroul tehnic.
Depui CV dupa CV si nu te cauta nimeni luni intregi, asa ca te intorci pe site si aplici din nou. La un moment dat, te uiti in dreapta jos, la ceasul din bara si vezi ca esti de o ora pe site. Incepi sa cauti si alceva. Vanzator in mall - fizic placut. Pass, kilogramelele mele in plus nu sunt bune pentru asta. Undeva, printre randuri vezi un anunt cu Vanzator SexShop. Incepi sa razi ca un adolescent stupid si intri sa vezi ce cauta. Persoana comunicativa, lipsita de prejudecati. Si daca dau un click pe butonul aplica ce se intampla? Si asa nu m-a cautat nimeni niciodata pentru un job. Dai click doar ca sa povestesti unor prieteni ce-ai facut. Iti aduci aminte de primul sex shop in care ai intrat vreodata si de ultimul pe care l-ai vazut. Trece o luna si uiti de povestea asta.
Intr-o zi, te intorci obosit de la scoala si pe drum iti suna telefonul. Te uiti pe display si e un numar pe care nu il stii. E ceva normal pentru ca dupa doi ani in care ai fost plecat si cu un telefon nou, ai pierdut multe contacte. Raspunzi, iti raspunde o voce calda ce iti spune ca e de la fima X si ca te suna in legatura cu cv-ul pe care l-ai aplicat la ei. Firma aia nu iti spune nimic si il intrebi ce post e. Inima incepe sa-ti bata tare, ai emotii mari si iti si imaginezi un job intr-o firma pe domeniu. Totul se sparge in cateva fractiuni de secunda cand iti raspunde sec: cu sex-shopul. Te intreaba daca poti sa vii la interviu a doua zi, la o anume ora. Incepi sa razi si iti spun ca de ce nu. E un interviu, e o poveste, nu e neaparat un job. Ii spui da.
A doua zi, te imbraca un pic mai altfel, cu o pereche de pantaloni in carouri si cu un tricou cu un cap de mort, acoperit cu un cardigan si pornesc spre locul de intalnire. Tupeul pe care il aveai in momentul cand ai iesit pe usa, se scurge treptat, ca nisipul dintr-o clepsidra. Pe la jumatatea drumului iti spui ca mai bine te intorci acasa, ca nu e de tine. Cum ii explici familiei ca ai fost la un altfel de interviu. Daca iti ofera un salariu bun si un progeam flexibil si accepti propunerea? Unde spui ca lucrezi? Dar pana acolo e drum lung. Incetul cu incetul, pas cu pas ajungi pana in fata magazinului. Acum chiar nu te mai poti intoarce inapoi. Urci pe scari si intri pe usa. Inauntru nu e nimeni. Ce faci acum? O voce in cap iti spune ca e un semn si ca ar fi bine sa te intorci si sa iesi pe usa. Insa o alta voce iti preai puterea si striga din tine: nu va suparati, e cineva?
Apare un tip cu ochelari, chelie, imbracat ca un contabil. Nimic din ce te asteptai. Te intreba daca cauti ceva anume si spui ca da, ai venit pentru interviu. Persoana de dupa paravan te analizeaza din cap pana in picioaresi iti spune ca nu esti ceea ce se astepta. Adia cum? Se astepta la o fata? Il intrebi rusinat, enervat si uimit daca nu a citit CV-ul. Iti spune ca a crezut ca e un nume de fata, mai ciudat, pentru ca se termina cu a. Dar acolo la informatii, la sex, nu a vazut ca scrie masculin? Nu s-a uitat. Ii spui ca nici el nu e ceea ce te asteptai a fie. Te intreaba adica cum. Ii spui ca te astptai la un tip cu muschi si burta, cu tatuaje de prost gust, sparncene mulate si pantaloni stramti: te gandesti la pestele de la videochatul de la tine din scara, nu la cel mai plictisitor vecin din cartier. Incepe sa rada si spune ca i se spune mereu asta. Mai ales de cand are afacerea asta. Si cand lucra ca sexolog i se spunea acelasi lucru, dar mai rar.
Te invita in spate, in birou. Te intreaba daca vrei o cafea, ia CV-ul tau in mana si incepe sa rada: Da, asta e nume de baiat si scrie ca sunteti barbat. Am fost impresionat ca ati stat doi ani in tara aia straina. Acolo au sex-shopuri, nu gluma.
Da, au. Oare eu ce fac de acum. Imi spune ca nu o sa poata sa ma angajeze nici daca sunt singurul ce a aplicat la job.El e deja acolo si ii trebuie o fata. Sunt multi clienti ce vor sa discute cu o femeie, de aia cauta asa ceva. Pai de ce nu ai pus la job asa ceva, acolo in descriere? Incepe sa rada, si se scuza. E prima data cand se ocupa el de asta, pana acum aveau un angajat.
Beau cafeaua, mai discutam despre una, despre alta. Te intreaba de ce ai aplicat la jobul asta, ii spui ca la misto, te intreaba de ca ai venit, ii spui ca din acelasi motiv si atunci iti spune ca nu e o pierdere prea mare daca nu ma alege. Ii zici ca nu. Apoi, cand dai sa pleci, te intreaba daca ai faut vreodata videochat. De ce il intereseaza? Ce treaba are una cu alta? Il intrebi asta si iti spune ca de obicei fete de la videochat vin aici la job. Ca sunt prostute, ca ar vrea un student la psihologie, cu specializare pe sexologie, insa el viseaza.
Ii dai la revedere si iesi fara sa ii raspunzi la intrebare. Lasi si tu o urma de mister.
Pe drum spre casa incepi sa razi de toata povestea asta si te gandesti cui sa ii povestesti prima data. Suni in stanga si in dreapta dar nu-ti raspunde nimeni. Apoi nu mai ai ocazia sa povestesti nimanui si in scurt timp uiti de toata povestea asta, pana intr-o noapte nu poti sa dormi si iti amintesti.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare