Treceți la conținutul principal

Ce e mai nou in materie de seriale

Pentru sezonul ce acus se termina am avut doua mari asteptari: Body of Proof ce are doua episoade aparute si Mr Sunshnie cu vreo 9 episoade si eu nu am apucat sa vad niciunul. In schimb am inceput sa urmaresc spinnof-ul serialului Criminal Minds, Criminal Minds: Suspect Behaveour si comedia Episodes.

Odata cu terminarea serialului Dinastia Tudorilor, a disparut o categorie de spectatori: cei ce urmaresc seriale istorice cu teme spumoase si pline de scandal. Faptul ca producatorii au ales ca tema viata lui Henry al VIII-lea a fost un succes pentru ca monarhul a avut o viata suculenta.
Timp de un am bloggeri si iubitorii de seriale au tot discutat despre ce personalitate istorica va fi aleasa pentru urmatorul serial. O parte din publicul acestui serial a inceput sa urmareasca Spartacus, insa iafara de scandal la curte, sex si lupte in arena, serialul nu prea are implicatii istorice.
Aseara am vazut episodul pilot al noului serial ce inlocuieste The Tudors. Serialul se numeste The Borgias, si urmareste viata celei mai scandaloase familii din istorie, familia de Borgia (Borja).
Serialul incepe cu fraudarea alegierii papei de catre familia Borgia, ajungand Papa Alexandru al VI-lea cel mai corupt om din Roma.
Rodrigo Borgia, cu toate ca ducea o viata de calugar si era vicevicarul papei, avea trei copii: Lucretio- cavaler, Cezar - monarh, il face cardinal cum ajunge Papa si o fata Lucretia. Reuseste sa fraudeze alegerile si ajunge Papa. Luptele dintre el si restul cardinalilor este mare iar istoria spune ca isi va folosii fata ca curtezana sa omoare inamicii (istoria spune ca Lucretia avea relatii sexuale cu calul sau). Si ca Papa el are aventuri cu femei si mai toarna cativa copii.
Serialul are o tema istorica spumoasa, cu scandaluri mari la Vatican, ceea ce e o cheie a succesului.

Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...