Treceți la conținutul principal

Un altfel de cabaret

Iubesc teatrul. Din liceu merg constant la teatru, din liceu citesc dramaturgie si imi imaginez cum ar arata piesa pusa pe scena. Imi place teatrul clasic, jucat in sali elegante, imi plac comediile, dramele si emotia pe care o am cand ma ridic in picioare sa aplaud. Imi plac piesele neconvientionale jucate in baruri sau mansarde dar in special imi plac piesele jucate in teatre independente, piese ce au ceva diferit fata de cele jucate in institutii de stat.
Am trecut de la teatrul din Bacau, la teatrul in Iasi, si acum ma bucur de teatru in Bucuresti. Aici ai oportunitati sa vezi cele mai bune si interesante spectacole. Dar nu in Bucuresti am cunoscut-o pe Anca Sigartau, ci in Bacau, in scurta ei poposire acolo. Am spus-o in nenumarate ocazii ca Anca Sigartau e una din actritele mele preferate si de aceea am tinut mult sa vad specacolul pe care il regizeaza, Un altfel de Cabaret. Norocos sunt, ca am primit o invitatie la acest specacol de am putut sa il vad acum.
Un altfel de specacol. Mai mult decat un show de cabaret in care, vorba cantecului, vezi numai tate buci coregrafie. Un altfel de Cabaret e, de fapt, compus din doua specacole: unul din cabaret, glamorous, cu lumini coregrafie si muzica live si o drama, ce prezinta viatde culise a unor actrite de cabaret, trecute de prima tinerete. In fata publicului totul e pefect, insa in spae se vad dramele si scandalurile din spatele unui specacol. De ce e un ALTFEL de cabaret? Pentru ca muzica e total diferita. In locul musicalului clasic, actritele noastre canta si danseaza pe muzica populara reorchestrata in itl jazz. E divin. Felicitari Manuela Cara pentru muzica!
Ca sunteti in Bucuresti , sau in provincie si specacolul e in tuneu la voi in oras, nu il ratati. Pentru ca nu ati mai vazut asa ceva, cu siguranta!
Pe curnad...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...