Când frica acaparează rațiunea

 Aflii că niște prieteni foarte apropiați sunt COVID pozitiv.Te sperii si mai tare. În ultima vreme ai tot auzit de persoane apropiate, detectate pozitiv, dar nimeni din cercul tau apropiat. Ar fi trebuit sa fi plecat împreună la drum, dar nu mai plecați.

A doua zi de de dimineață te trezești cu o usturime în gât. Îmi aduci aminte că ai băut apă rece din frigider fără să o îndoi cu aia la temperatura camerei. Te cerți în gând pentru că ști că faci roșu în gât foarte ușor.

Ajungi la muncă și pe displayul portalului scrie 36.6. Doamna de la recepție se uită lung. Era pregătită să îți spună: ”Da știu, sunteți mort”. E gluma pe care o faci în fiecare dimineață când pe afișaj  scrie LO. Temperatura ta dimineața e undeva la 35.7. Îi spui tu: ”E vineri, nu mai sunt mort, că vine weekendul”. Râde. Râzi și tu.

Pe la 11 începe să te frigă  ochii. Te duci la termometrul din birou iar ăla îți arată 36.8. Pe listă vezi că mai au și alții temperatura aia. O ora mai târziu sitmi că îți frige limba. Îți iei temperatura și vezi că e 37.2. Rogi o colegă să vadă dacă ai febră. Pune mâna pe frunte și zice că nu ai. Îți spui că ești obosit. Te-ai culcat târziu toată săptămâna.

Pleci la prânz de la birou să te întâlnești cu un posibil furnizor. Discuți cu ei două ore, în soare, pe o terasă, duă care îți propun să mergi să le vezi o lucrare într-un mall. Intrați mai muți odată, iar după tine portalul țipă. Te oprești să vezi cine a trecut. E o femeie. Nu e cu voi. Pe display Scrie: 38.6. Portarul o mai pune să treacă odartă. 36.6. Știi că ești tu și că a reacționat portalul mai greu. Începi să tremuri de spaimă.

O oră mai târziu ajungi acasă. După ce te speli îți iei termometrul și îl pui la sub braț. Țipă diferit ca de obicei. Te uiți la el e 38.3. Intri pe CFR și îți anulezi trenul. Dai un telefon și spui că nu mai ajungi. Apoi suni o prietenă sa o întrebi unde și-a făcut testul PCR. Suni, te programezi pe a doua zi la prima oră.

Te pui în pat să dormi. Iei un agocalin si un nurofen.O ora mai tarziu îti iei din nou temperatura. A mai scazut. E 37.7. Iti faci un ceai, il bei si te pui in pat. Adormi. Te trezesti ud, încerci sa te ridici din pat si nu poți. Capule prea greu si cazi înapoi pe spate. Te rasucesti pana ajungi la marginea patului, încerci sa lasi picioarele jos din pat si sa te ridici in fund dar nu iti iese. Cazi de tot. Te doare tot corpul. Simti cum transpiratia de pe maioul ud a sarit in aer la contactul cu podeaua si acum picura pe tine. Cu chiu cu vai te ridici si te rezemi de marginea patului. Iei telefonul. Il scapi. Nu poți sa tii pumnul strans. Răspunzi la un mesaj cu audio. Iti dai adresa, completa, in caz ca e nevoie sa sune cineva pentru tine la ambulanta. Iti ei temperatura si astepti. E 39.4.

Te culci la loc. Înainte sa adormi începi sa iti pui tot felul de întrebări: ce bagaj sa iti faci pentru spital, ca nu ai fost niciodată internat. Doua pijamale, doua prosoape, o carte, incarcatoare, oare sa iti iei si crema de fata sau serurile pentru ten? Iti dai seama ca ai aruncat toate hainele pe jos si ca e dezordine. Ai vase nespălate in chiuveta si  nu ai pus incalatile in dulap. Te gandesti ca daca suni la ambulanța, ii astepti jos, sa nu vada dezordinea. Adormi.

Te trezești după doua ore lac de apa si înghețat de frig. \te ridici din pat greoi. Esti amtețit. De schimbi, te duci la baie, te întorci și îți faci bagajul de spital. Apoi strângi din lucruri și  faci puțină ordine. Dai de termometru. Îl pui la subraț li aștepți. 37.7. Iei telefonul de pe jos și te uiți prin mesaje. Au mai aflat câteva persoane că îți e rău. Nu vrei să îi speri și le spui că ești mai bine. Și că mâine o să fie bine.

Apoi îți aduci aminte că așa e la fiecare răceală de vară. E o noapte în care faci febră și frisoane de două ori iar apoi nu mai ai nici pe dracu. Înafară de roșu în gât. Îți cunoști corpul, știi că așa luptă cu infecțiile. Începi să râzi. Până la covid niciodată nu ți-ai luat temperatura când ai făcut frisoane. Niciodată când ai fost răcit nu ți-au scris atâția oameni să te întrebe cum ești.

Peste noapte mai ai un episod de febră și frisoane. Delirezi și cauți să afli de ce se cheamă strada pe care stai așa. Ce înseamnă Mântuleasa? Dimineață când te trezești ai temperatura normală. 36.3.  Te speli, te îmbraci si pleci pe jos la clinică. Dacă totuși ai covid și il dai in uber. La recepție te întreabă unde pleci de vrei testul COVID. Ca să nu pari nebun le spui că ai fost răcit și că te întorci la munca după medical și au nevoie să vadă că nu ai covid. Le explici că de aia vrei și un exudat. Faci analizele și pleci.

Dormi mai toată ziua și nu mănânci mai nimic. Te enervează toate telefoanele. Le explici tuturor același lucru. Afli că cineva apropiat are COVID. Te panichezi din nou. Începi să miroși ce e pe lângă tine. Te apuci de mâncat doar să vezi dacă ai gust. Ți se pare că te dor muschii. Dar tu ai căzut din pat cu o seară înainte. Logic să te doară. 

A treia zi trece mai bine. Nu mai ai febră. ești mai puțin amețit și te simți odihnit. Faci un duș, mănânci,  te uiti la filme. Nu prea poți să citești si capul te doare destul de tare. Din oră în oră verifici facă au apărut rezultatele. Nu au cum să apară. Prietenii te întreabă dacă ai nevoie de ceva. Te descurci, îi refuzi,

Ziua 4. Înafară de câteva mailuri de muncă nu ai chef de nimic. Ai anunțat că ești in medical și aștepți. Dai reresh la pagina de analize de la clinică din 10 în 10 minute. La un moment dat e un reflex și te aștepți să apară același lucru. Dar când nu, îți stă inima în loc. Rezultatul e acolo.  Dacă totuși e pozitiv. E o infecție în gât și un COVID asimptomatic. Nu se poate? Îți e frică să deschizi. Dar o faci. Citești tot de două ori să te asiguri că ai înțeles corect. Ești negativ. Trimiți buletinul medicului de familie și apoi începi să le scrii tuturor: Negativ! Primești mesaje înapoi. Majoritatea îți spune că era sigură. că te-ai stresat degeaba. Te enervezi maxim. Ei erau aia care te întrebau dacă ai COVID când le-ai spus că ai făcut febră. 


Gâtul încă te doare, începi să și tușești puțin. Dar nimeni nu te mai întrebă cum ești. Nu ai COVID, nu mai ești de interes.

Pe curând...


Comentarii

Postări populare