Treceți la conținutul principal

Mall mania

Ati observat cu totii cocalarii de mall, ce isi plimba partenerele pe culoarele imensului spatiu comercial, isi cumpara o pereche de ochelari de soare, un lant gros sau o camasa mulata iar apoi popseste la o cafenea, cu pungile la vedere ca sa fie vazut.
Poate ca termenii de cocalar si pitipoanca sunt prea uzati dar nu pot si nu stiu altfel cum sa-i numesc.
Pitipoanca din mall, coboara din masina si impreuna cu alte speicmene sau singura, merge la plimbare prin magazine zi de zi. Daca nu cumpara ceva, dupa cele cateva bune ore de plimbat, se opreste si ea la cafenea, unde mai pierde tipul nu stiu cat.
Mai nou, in mall, mai vin si pustani. Viitoarea generatie de pitipoance si pitiponci, ce sug dintr-un pai un suc de la KFC, dupa scoala iar apoi pleaca in liniste acasa.
Mai exista bunicuta curioasa. Genul ala debunicuta, casnica ce toata viata ei a gatit, a crescut copii si a facut cumparaturi. Poate o pitipoanca a vremurilor ei, acum pedanta, tota impopotionata si parfumata se plimba prin magazine nostalgica.
Inafra de atunci cand chiar vreau sa imi iau ceva, sau cand vreau sa merg la film, eu nu imi fac vecul in mall. Insa de fiecare data cand merg, imi place sa observ si sa comentez despre specimenele pe care le vad. Ar trebuii odata sa le fac o poza iar apoi sa postez langa poza si comentariul meu, ca altfel nu merge.
Pe crurand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...