Treceți la conținutul principal

Jurnalistul

Am luat vacanta si la facultate si pe blog si cand a inceput scoala am inceput si eu sa scriu. Nu cred ca aveam planificat vreun articol pe azi, daca nu primeam un mesaj la unul din articolele mele.
Si acum vine intrebarea:
Ce te faci cand esti jurnalist si lucrezi pe rand la toate zialele din oras, dupa ce ai fost concediat de la anteriorul... Ca ziarul x tine cu un partid iar y cy altul si sa nu mai spunem ca z tine cu puterea. Trei partide mari, trei ziare importante. Dar pe langa astea mai sunt vreo 3 ce se autointituleaza independente. Pai daca in Bacau exista 5 posturi tv locale, de ce nu ar exista n-shpe mii de ziare.
Revenim... Ce faci daca ai fost concediat de la toate cele n ziare. Iti faci zialul tau? E prea scump... Iti faci un blog si te intitulezi singurul jurnalist incoruptibil din oras. Scrii la descriere ca ai lucrat pentru toti hotii ce detin ziare si intr-o noapte ai realizat ca te plafonezi asa ca ti-ai cumparat domeniu si ai ziarul tau online, un fel de blog mai smecher. Si acolo iti versi toate frustarile. Si ca sa cauti subiecte in exclusivitate te iei de cei mai mici.
Eu unul nu am declarat niciodata ca vreo unul din blogurile mele ar avea vreo treaba cu orasul meu natal si nici nu imi doresc sa fie citit de toti oamenii. E un blog pentru mine si pentru prietenii mei sau cei apropiati ce vor sa citeasca ceea ce simt.

Domnul jurnalist, ce are propiul lui ziar s-a hotarat sa imi trimita un mesaj in care sa ma anunte ca se astepta mai mult de la mine. Ca ceea ce am eu, nu e un blog si ca avand in vedere ca familia mea e cunoscuta in oras, eu ii fac de ras.
Domnule junralist, scrisul pe blog nu e meseria mea. Am terminat un liceu cu profil real si o facultate tehnica. Ce-i drept, am scris o carte (multumesc ca ati fost la lansare acum 6-7 ani) si ati scris un articol despre mine pentru ziarul pentru care lucrati atunci. Multumesc ca v-ati gantit la mine si ati incercat sa vedeti ce mai fac. Dar daca tot vreti sa aveti un subiect de discutie despre mine, blogul nu este realizare mea, ci ati putea scrie despre faptul ca am primit o bursa si ca plec la un master in Japonia. Dar asta era un lucru bun si nu se potrivea cu '"ziarul" dumneavoastra ce denigreza pe toti. Asa ca nu am nevoie de nici un portret in blogul/ziar si ati putea sa va gasiti alt subiect de abordat.
Ceea ce apreciez este ca mi-ati cerut acordul sa faceti un portet despre mine si de aceea sunt convins ca dupa refuzul meu nu va exista nici un articol.

NOTA: Sunt prea nervos sa mai scriu si cu diacritice...

Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...