Despre dragoste... altfel

Nu sunt romantic. Sunt postmodern. Dar despre dragoste vorbeste toata lumea. Fiecar o vede altfel. Fie ca pe o floare sau ca pe un fluture. Eu o vad altfel, ca un picior.
Si exista doua categorii:
1) Soseta. E acel tip de relatie in care partenerii se inteleg mai bine decat manusa. Pentru ca manusa te incomodeaza in schimb soseta nu. Soseta te apara, iti tine cald si te lasa sa respiri. De multe ori sa intampla sa adormi cu sosete sau sa faci sex cu sosetele in icioare pentru ca te simti atat de bine incat uit ca le porti. Dar Se intampla sa ste incomodeze uneori, sa te stranga, sa te sufoce. Si daca nu ai grija de ele se pot rupe sau incep sa puta. ca in viata.
2)Papucel si Presulet. E acea relatie in care unul e papucul si celalat e dedesupt, sub papuc, e pres. Genul de relatie Cocos si gaina. cand unul ia deciziile iar celalalt se confrma. Urata relatie...
Dar asa e in viata. Acum ascult Dragostea e ca o pereche de pantofi, taxi. merge pe aceasi idee, acum mi-am amintit de aceasta piesa

E cat se poate de normal
Ma uit la tine cum iti mai arunci niste pantofi
Pentru ca s-au rupt si sunt foarte vechi
Nu-ti mai trebuie, n-ai ce sa faci cu ei

E cat se poate de normal
Doar n-ai sa mergi toata viata cu aceeasi pereche de pantofi
N-o sa porti aceeasi poseta sau aceiasi cercei..

Refren : Dar daca nu-ti mai trebuie dragostea mea..
Daca nu mai ai ce sa faci cu ea.. N-o arunca asa
Mai bine aseaz-o undeva
Aseaz-o intr-un loc cu multa lume..pe o strada aglomerata
Sau intr-o sala de cinema
Poate o gaseste cineva si-are nevoie de ea...
Aseaz-o undeva, aseaz-o undeva ..dak nu-ti mai trebuie dragostea mea ..

II. E cat se poate de normal sa se adune foarte multe chestii
De care nu mai ai nevoie
Te lovesti de ele prin casa..si le-arunci pe toate intr-o zi..

Ma gandesc c-asa se-ntampla si cu dragostea mea
Te impiedici prin casa de ea
Si te gandesti intr-una ca n-are nici un rost s-o mai tii

Refren


III. Si nu te gandi ca daca o s-o lasi pe strada
O sa dea o masïna peste ea
Ar fď spectaculos..dar nu sunt eu atat de norocos...

Refren

Pe curand...

Comentarii

  1. hm...ziceai la un moment dat ca dragostea poate fi asemeni papucului si presului..dar daca (vb lui Dan Teodorescu) scapi de papuc? unde mai e acea "supunere"?? si mai mult unde mai e dragostea?


    ral

    RăspundețiȘtergere
  2. In primul rand, legat de commentul de pe blogul meu, de asta te-am ales si eu, barbate! Ne potrivim :)). In al doilea rand, legat de acest articol. Cred ca stiu sau pot presupune prin reducere la absurd de unde ti-a venit ideea. Dar nu sunt de acord intr-o privinta. Nu cred ca fiecare vede altfel dragostea, ci doar o traieste altfel, o simte altfel. Prin acest lucru ne deosebim unii de altii; sentimentele sunt aceleasi, felul in care le traiesti si le simti sunt altfel. Mi-au placut analogiile cu sosete si papucel. Dar te mai contrazic intr-o anumita privinta. Eu cred ca esti romantic.Nu esti nici un postmodern. Esti genul de persoana care ar vrea sa traiasca o dragoste care sa te consume. Ceva frumos dar si dramatic in acelasi timp. Ai nevoie de propria ta tragedie "amoroasa". sau cel putin asa cred eu. Dar mai discutam zilele astea, cand in sfarsit o sa ne vedem.

    RăspundețiȘtergere
  3. deci, dragostea e vazuta la Dan teodoescu ca o pereche de pantofi. papucul si presul sunt 2 personaje ce nu au legatura cu pantoful.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si pentru zuzu. Posmodern sigur. Dar postmodernii sunt romantici ce nu recunosc asta si de aceea ridiculeaza iubirea. Si nu e vorba de cum traiesti iubirea aici ci cum au transpus-o scriitorii, comparatiile facute pana acum.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare