Treceți la conținutul principal

Sentimente


Am gasit poza asta pe un blog, la un articol despre asteptari de la noul an.
Nu apucasem sa citesc articolul cand am hotarat sa salvez poza. M-a atras. Persoana de pe blogul careia am luat poza isi propunea ca in noul an sa devina indiferenta si sa nu mai sufere din cuza celor din jur. La randul ei gasise poza dar intr-o revista de fotografie, intr-un salon de infrumutesare din Sibiu. Se indragostise de poza si o avea peste tot: pe telefon, pe calculator, la avatar.
Eu am vazut in poza asta ceva ciudat. Fata pare sa se indeparteze de grupul haotic, de suparari si de mizeria din spatele ei, si ca un fumator inrait, trece peste aceasta etapa cu o tigara. Am observat ca fumatorii asa fac. Cand incheie un ciclu, fie el cat de complex sau de banal, fumeaza o tigara, ce pare sa simbolizeze ca ard trecutul dar tototdata il il mai retraiesc odata, ca fumul ce intra si iese prim plamani. Am dat un examen, hop o tigara, am mancat, hop o tigara, am inmormantat pe cineva, hop o tigara, fiecare etapa este marcata de aceasta tigara. Ca indienii ce fumau la final, pipa pacii.
Asa si protagonista din imagine. Are un viitor in fata, un viitor ce nu-l stie, dar lasa trecutul in urma, nepasatoare pentru ca isi are tigara in gura, tigara ce face trecerea de la un plan la altul, de la trecut la viitor, de la viata veche, la cea noua...

Si de ce toate astea? De ce articolul asta?
Ca sa va arat ca fumez si eu o tigara si merg mai departe....

Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...