Treceți la conținutul principal

Demagogul vs Democratia

Am sa incep cu cateva definitii pentru a ma face mai bine inteles. Conform DEX:
DEMAGÓG, demagogi, s.m. Persoană care caută să-și creeze o popularitate prin discursuri bombastice, prin promisiuni mincinoase etc. – Din fr. démagogue.
Sursa: DEX '98 DEMOCRAȚÍE, democrații, s.f. Formă de organizare și de conducere a unei societăți, în care poporul își exercită (direct sau indirect) puterea. – Din fr. démocratie.
Sursa: DEX '98
Scopul acestui articol postat pe blogul meu personal este de a clarifica situatia ivita zilele astea, la faculate, legata de cursul festiv si banchet. Avand in vedere ca la faculate nu pot spune nimic, pentru ca se porneste de la primiza ca am ceva cu buna samariteanca Anca si ca avand ceva personal cu ea incerc sa ii pun bete in roate, am hotarat sa imi exprim parerire aici.
Colectivul de organizare a banchetului si curuslui fesitv, proclamat mai mult sau mai putin democratic a hotarat, ca pentru ce ei duc tot greul acestui eveniment, asa cum Atlas duce in spate tot pamantul (vorbesc din legende/ basme - asa cum nu ii place lui Mihai), sa ia de unii singuri deciziile legate de firma organizaore.
Dupa o seara in care ne-am balacit in mocirla pe mail, s-a inteles (cred!!!) ca majoritatea din 120 insemna minim 61 si nu 5 is ca noi vom hotara detaliile iar ei vor fii purtatorii nostii de cuvant. Exact ca in democratie. Daca doriti o alta forma, de exemplu sclavagismul, duceti-va si organizati balul in Africa.
Multumim organizatorillor si in special Ancai si lui Mihai ca au consultat si alte oferte decat cea initiala. Dar ca toata aceasta consultatie este de forma, la cealata firma gasind cate o chitita, e partea a doua. Una din firme nu aduce prajituri la cursul festi din cauza Sanipid-ului, lucru mult mai grav (in logica lor) decat ca firma favorita serveste sampania in pahare de plastic. O alta firma nu are filmarea calumea lucru mult mai grav decat ca cealalta firma nu ofera sonorizare la cursul festiv.
Nu ne consultam cu cei ce au mai orgnaizat cu ei, pentru ca aste sunt basme. Mergem inainte cu ei pentru ca sefa' e prietena cu colega noasta si din aceasta prienienie noi avem, chipurile, de castigat.

In concluzie vreau sa precizez inca odata ca nu ma deranjeaza cei ce organizeaza ci atitudinea lor. Si spun din toata inima ca daca in 3 ani nu am reusit sa ne sudam ca grup nu vom reusii nici acum, si nici nu cred ca are vreun rost.
Poate odata cu acest articol Anca va intelege (poti sa il citesti de mai multe ori) care este problema mea de fapt, scutindu-ma pe mine sa ma uit la ea cum imi intoarce spatele si isi da ochii peste cap, ca un copil de clasa a 7a, iar pe Mihai il anunt ca daca are ceva de comentat, exista optiunea de comment la articol. Poate sa ife cat de ironic vrea dar ii spun serios ca astept banii pentru batraneii de la casa de batrani.

Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...