15 ani de pop

Pro Fm organizeaza un concurs cu cel mai mare hit din ultimii 15 ani. Am vazut bennerul publicitar pe facebook si am intrat. Insa nu am votat pentru ca in 15 ani muzica s-a schimbat atat de mult incat nu pot sa compar melodii din '96 cu melodii din 2010. Asa ca o sa fac un top al meu, al celei mai bune melodii din fiecare an, melodie aleasa din selectia lor de piese pentru ca nu stiu exact anumite piese cand au aparut si din comoditate voi alege din piesele lor. O sa fac si o argumentare a alegerii mele.
1995: T-short au fost primii ce au lansat nebunia melodiilor vorbite, cu refrene cantate de gagici. Iar Esti ca un inger avea si un mesaj interesant. Ii dedicasem unei colege in clasa a doua melodia asta si a fost foarte impresionata.

1996: Mircea si Nadia Dragomir au facut senzatii cu melodiile lor. A fost primul mare succes cu muzica etono. Sincer, acum nu as mai asculta asa ceva, dar atunci am stricat cateva casete de la cat ascultsem si derulasem melodia asta.

1997: Exista doua categorii de oameni: cei ce au ascultat Andre si cei ce nu recunosc ca au ascultat Andre (teorema asta se aplica si cu Surprize - Surprize). Andre a fost un fenomen ce innebunise toata Romania. Chicioase, lalaite, cu bp-uri in picioare au avut anii lor de glorie.

1998: Era perioada cand hip-hopul se asculta la greu. Toata lume era de dupa blocurile gri si se regasea mai mult sau mai putin in acea muzica. Eu am avut o caseta cu BUG si o ascultam pe furis, sa nu auda mama injuraturile. Imi placea la nebunie. Cred ca D-Cartier era albumul. Loredana a stiut mereu ce sa aleaga iar colaborarea ei cu BUG a fost unul din cele mai reusite hituri ale baietilor.

1999: Papa Junior a facut furori cu Ploaia pentru ca era altceva in acel peisaj de hip-hop care inca prindea (Racla cu Anda Adam era in voga) si pe langa dance-ul Andre, 3SE si Genius.

2000: Toata lumea se pregatea de intarea in Mileniul 3 care era mai melodios sau nu mai era. Andre, N&D, 3SE erau pe val. Vita de vie avea o parodie dupa N&D, Vama Veche lansase Nu ne mai trageti pe dreapta insa 3SE au iesit in fata cu Aminitrile si totodata lansasera si pe cei de la Animal X.

2001: Mi-e imposibil sa aleg intre 2 piese. Voltaj 20 o sa iasa oricum hitul Pro Fm pentru ca e o piesa care dupa 10 ani inca are priza insa Hi-Q a fost una din trupele mele favorite.


2002: Jais a aparut brusc si a disparut la fel de repede. Eu am fost marcat de piesa lor, Stai.

2003: Vrei sa pleci da numa numa iei :)). Refrenul asta e cantat in toata lumea.

2004:Afost greu sa aleg intre Zig-Zagga, Corina cuPacha Man cu al lor Noi Doi, Spin- Nimeni pe Drum si Zdob si Zbup - DJ Vasile. Am ales Spin pentru ca a fost o trupa frumoasa de rock ce si-a pus amprenta,

2005: A fost anul in care a aparut Morandi insa am ales Raisa pentru ca aveam si un dans pe melodia asta. In 2005 a inceput sa prinda muzica de club.

2006: Oficial ne mergea bine. Nu ca acum :(.

2007: In acest an un compozitor cu renume facut inainte de '89 a demonstrat ca muzica lor poate sa aiba succes. Merita sa fie catalagoata cea mai buna piesa. Bravo Romcescu, bravo Andra!

2008: A fost anul in care a aparut Pop-Cornul ca stil de muzica iar Inna a fost cea care a revolutionat muzica.

2009: Dan Balan s-a relansat si dupa un an Chica Bomb inca e in top!

2010: E anul Pop-Corn insa Grasu XXL impreuna cuGuess Who au avut un succes rasunator cu Azi nu. Cred ca e cel mai cantat refren si e intoarcerea hip-hopului in lumea plasticului.

Astea sunt melodiile alese de mine pentru cei 15 ani ce au trecut.
Pe curand...

Comentarii

  1. Vezi ca ai pus de 2 ori 3SE.

    RăspundețiȘtergere
  2. stiu, mi-a spus Ilinca aseara, dar eram prea frant de oboseala sa modific si am modificat azi

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare